BMX Racing

Utánpótlás BMX Cross téli terem edzések Senkőcön

A rossz idő beköszöntével, mondhatni rendszeresen, november, december, január és február hónapokban a hétvégéken, illetve a téli szünetben a szlovákiai Senkőcön (Senkvice) található fedett BMX Cross pályán tartjuk az edzéseket.

Megint eltelt egy év! Mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy cserélni kell a sisakot, a nadrágot a BMX-et, s edzések szempontjából újra terembe kell mennünk, hogy formában tarthatóak legyenek a versenyzők. Ismételten Senkvice, még szerencse, hogy létezik ez a kicsi, de frappáns terem BMX pálya. A hétvégén a veszprémi és soproni BMX-esek két napos edzésen vettek részt ezen a helyszínen.

Az edzőtáborok célja, hogy a versenyzők a téli holtidőszakban is tudjanak kerékpározni és technikai elemeket gyakorolni.

A csarnok fedett és különösen ideális az utánpótlás korú versenyzők számára. Négy starthelyes rajtgép, időmérő egység áll rendelkezésre a gyakorlás során.

December 27-29-e között, harmadik alakalommal, mondhatni már szokásosan a karácsonyi szünetben a BMX Cross utánpótlás versenyzők a szlovákiai Senkvicében található csarnokban létesített mini BMX Cross pályán tartották edzésüket, Borbély Ferenc irányításával. A téli időszakban a kültéri pályák talaja felázik, ráadásul a hideg idő sem kedvez a gyakorlásra. A csarnok 60×30 m méretű és a pálya hossza kb. 200 m. 4 személyes rajtgéppel szerelt, mely ideális a BMX Cross-ban oly fontos rajtmozdulat gyakorlására. Az akadályokat a nyár folyamán átépítették, s az igazat megvallva nem sikerültek valami jól. Nagyon hegyesek lettek és nehéz a kerékpárt a talajon tartani. Ennek ellenére a három klubból érkező 19 versenyző jól érezte magát. A BMX Cross kerékpározás alaposan megváltozott az utóbbi néhány évben. A hajdani vagány ugratásokat (ha csak nem szükséges) felváltotta a technikás hiba nélküli haladás előre. Rendkívül gyors tempó, aszfalt borítású kanyarokkal egészül ki. Folytatás januárban.

'Fel a tetejéhez' gomb