Terem

Magyar sikerek a Teremkerékpár Világbajnokságon

Az elmúlt hétvégén (november 23-25-e között) rendezték a Teremkerékpár Világbajnokságot Belgiumban, Liégeben. A 3 napos megmérettetésen a magyar delegáció remekül helyt állt és szép eredményekkel zárták a tornát.

A kerékpárlabdás páros (Krausz Bence és Orcsik Viktor) rendkívül elszántan és a meccsek alatt végig összeszedetten játszott. A „B” csoport mérkőzésein többször meglepték ellenfeleiket megmozdulásaikkal és gyorsaságukkal. A kanadai párost például hihetetlen, 9 gólos különbséggel, míg Malájzia válogatottját 1 góllal utasították maguk mögé. Sajnálatos módon Japántól és Liechtensteintől kikaptak, Hong Kong csapatával pedig döntetlent játszottak, így az „A” csoportot is figyelembe véve, összesítettben a 9. helyezést szerezték meg. A cserejátékosok Réső Tamás és Szűcs Mátyás voltak.

Művészkerékpár szakágunk 4 fővel képviseltette magát az idei Világbajnokságon. Lányok közül Sugta Julianna és Hugyecz Zsófia mutathatta meg gyakorlatát a nagyközönségnek. Mindkettőjük bemutatója igen összetett és látványos elemeket tartalmazott, melyeket a sok éves gyakorlás és edzés, valamint a sport iránti odaadás tökéletesített. Az összesített eredmények alapján Julianna a 21., míg Zsófi 86,27 ponttal a 15. helyen zárta a versenyt.

Férfi egyéni kategóriában Varga Csaba és Schön Martin – az idei világkupa sorozat 2. helyezettje – indult könnyűnek koránt sem mondható gyakorlattal. Mindketten remek teljesítményt nyújtottak és majdnem tökéletesen mutatták be mozdulataikat. Sajnos a döntőbe egyikük sem került, bár Martinnál ez a verseny utolsó napjáig kérdéses volt, végül azonban a bírók egy hongkongi versenyzőt juttattak a legjobb 4 közé. Így Martin a világbajnokságot végül az elképesztő 5. helyen zárta. Szégyenkeznie azonban Csabának sem kell, hiszen ő a remek 9. helyet tudhatja magáénak a Világbajnokság után.

Összességében elmondható, hogy a magyar delegáció végig együttműködve, jó hangulatban töltötte a külföldi utat. A Világbajnokság egészére jellemző volt, hogy a versenyzők mind barátként tekintettek egymásra és családias hangulat alakult ki már az első perctől kezdve.

Ezúton szeretnénk gratulálni a teljes magyar csapatnak a helytállásért és a szuper eredményekért!

'Fel a tetejéhez' gomb