Cyclo-cross

Már két versenyt rendeztek a Tirpák Cross sorozatban

Regionális cyclo-cross kupa sorozatként bekerült az MKSZ versenynaptárába az immár negyedik évadát taposó Tirpák Cross. A sorozat második versenyéről, a Várda Crossról a Kisvárda és Környéke Bringások Kerékpáros Sportegyesület küldte a beszámolót, melynek ez volt a hetedik megrendezett versenye:

A várba és környékére harmadik alkalommal hoztunk cyclocross versenyt. Közel 100 induló volt a mai három futamon. A Race Results Chip-es időmérő rendszernek köszönhetően már az első percektől kezdve követhető volt online az eredmények.  10:15-kor rajtoltak el a gyerekek. Nagyjából 25 percet mentek a két körön.

Ezt követően a hobbi futam indult 11:00-kor a legnépesebb mezőnnyel. 5 kört kellett teljesíteniük, miközben enyhén szemerkélő esőben. A nemzetközi mezőnyben az élen hatalmas csata zajlott a KKB külön díjáért, az abszolút első helyért felajánlott kupáért. Ez jelentette az extra motivációt sokak számára, melynek a végén egy pár harcban dőlt el a kupa sorsa Thomas Velichko és Cizma Zsolt között.

Délben az elit CX és MTB mezőnye rajtolt el a 8 körére. Számukra egy órás futam nézett ki. Ez idő alatt érintették a vár melletti tavat is, a várat is több alkalommal. A vár feltárás árkait sem kellett kerülgetni csupán színesítették a pályát. A kör során elhaladtak a várkert több nevezetes pontján is, mint például a tó, amely az este folyamán hogy-hogy nem kiöntött és a két stég között mocsarat varázsolt oda. A versenyzők óriási csatákat vívtak, mint például a sokszoros MTB Marathon bajnok Kis József (CST Merida Marathon Team) és Farkas Attila vagy a helyi Vass József (KKB SE) és Varga Norbert (KKB SE) között. Végül a versenyzők kevesebb mint ötven perc alatt tudták teljesíteni a 8 kört. Az abszolút első Hrenkó Norbert (NYKSE) mtb-vel teljesítette a távot. 13:30-kor már eredményhirdetés volt:

 • U14 – Gyerek, lányoknál, 1. Szabó Boglárka (Nyíregyháza), 2. Molnár Fanni (Miskolc)
 • U14 – Gyerek, fiuknál, 1.Dragula András (Ukrajna), 2.Dudás Zsombor (Nyíregyháza), 3. Dajka Áron
 • Hobbi, Felnőtt Férfi.: 1. Zapolskij Aleksander (Ukrajna), 2. Hován Róbert NYKSE (Nyíregyháza), 3. Aranyosi Péter VINIBIKE SE (Nyíregyháza)
 • Hobbi Master II.: 1. Velyckho Tomas (Ukrajna), 2. Hrenkó Péter NYKSE (Nyíregyháza), 3.Dragula Sándor (Ukrajna)
 • Hobbi Master Nő.: 1. Nagyné Katinka KKB SE (Kisvárda), 2.Valeria Halmiova (Szepsi, Szlovákia)
 • Hobbi Felnőtt Nő.: 1. Márián Krisztina (Nyíregyháza), 2. Rácz Ildikó (Nyíregyháza)
 • Hobbi U23.: 1. Bandura Ádám Patrik (Szatmárnémeti, Románia), 2. Gyetvai Vikor KKB SE, 3. Sajey Marcell
 • Hobbi Felnőtt Férfi.: 1. Cizma Zsolt  (Szatmárnémeti, Románia), 2. Benke László (Nyíregyháza), 3. Király Miklós (Nyíregyháza)
 • Elit cyclocross U23.: 1. Dudás Márk  (Szatmárnémeti, Románia) , 2. Székely Benedek Vinibike SE (Nyíregyháza)
 • Elit cyclocross Felnőtt Férfi.: 1. Géczi Gergő KKB SE (Debrecen), 2.Varga Norbert KKB SE (Kisvárda), 3. Szobota László KKB SE (Kisvárda)
 • Elit Maste.r: 1. Farkas Attila (Nyíregyháza), 2. Kis József Merida Maraton Team CST (Nyíregyháza) , 3. Vozár Zoltán Superior MTB Team (Békéscsaba)
 • Elit Master II.: 1. Sevcz Zoltán (Békéscsaba)
 • Elit MTB.: 1. Hrenkó Norbert NYKSE (Nyíregyháza), 2.Andras Loferdiuk Lider MTB Team (Ukrajna), 3. Molnár György HOTE SE (Miskolc)

Fotók Vígh Attilától itt

A Tirpák Cross 4. évadának eredményei:

201814oktEgész napDivusdent-Robinson Cross4. Tirpák Cross sorozat I. futamNyíregyháza - Robinson dombSzakág:Cyclo-cross

201821oktEgész napKisvárda Cross4. Tirpák Cross sorozat II. futamKisvárda - VárkertSzakág:Cyclo-cross

 

Vélemény, hozzászólás?

'Fel a tetejéhez' gomb