Kerékpársport hírek

Szenzációs sikerek az Ifjúsági Olimpián!

A magyar kerékpárosok elképesztő eredményével zárta Magyarország az idei Ifjúsági Olimpiát. Vas Kata Blanka és Buzsáki Virág olimpiai bronzérmet nyert.

A lányoknál Vas Kata Blanka és Buzsáki Virág hihetetlen kitartásról és technikai tudásról tett tanúbizonyságot az 5 számból álló versenyen. Blanka, megnyerve az utolsó versenyszámot (országúti kritérium), a MTB és az országúti világbajnokságon is első helyezést elérő, osztrák származású Laura Stiggert is maga mögé utasította. Így tehát nem kevés erőbedobással az összesített eredmények alapján az elképesztő 3-ik helyen végeztek, ezáltal egy bronzéremmel gazdagították hazánk éremkollekcióját.

A fiúk versenyén Fetter Erik és Fülöp Ádám végig csapatként együttműködve, egymást segítve bizonyította rátermettségét. A technikai problémák ellenére is szenzációs teljesítményt produkáltak. Bár az összetett eredménylistán dobogós helyen álló fiúk, az utolsó versenyszámban visszacsúsztak két helyet, így is nagyszerű 5-ik, pontszerző helyezést tudhatják magukénak.

Az eredmények jelentőségét még tovább növeli, hogy a négy versenyző a MTB szakág képviselője, mégis egy kombinációs versenyszámban, ahol országúti számokban is jeleskedni kellett, tudtak ilyen bravúros eredményt felmutatni.

A kerékpársport számára az elért eredmények kimagaslónak tekinthetők. Ezúton szeretnénk megköszönni a versenyzőknek a helytállást, a lelkesedést és kitartást.

GRATULÁLUNK!

Szerző
Fotó: OLYMPIC.ORG
'Fel a tetejéhez' gomb