BMX Cross

BMX Cross Alpok-Adria Kupa Baierdorfban

Az ausztriai kisfaluban Baierdorfban tartották a BMX Cross Alpok-Adria Kupa utolsó befejező futamát. Becsei Sándor a Cruiser kategóriában mindkét nap, dobogós helyezést szerzett. Öt ország közel 100 versenyzője gyűlt össze ezen a hétvégén, hogy az utolsó fordulók eredményei alapján az összetett helyezéseket is eldöntse. Szokatlanul hideg időben, felázott talajú pályán, szombaton délután kezdődtek az események. A süppedős, sáros talajon nehezen gurultak a BMX-ek és jelentős szerepe volt az erőnlétnek. Tulajdonképpen jól indult minden, ráadásul jelentős számú amatőr csoportban induló Magyar BMX-es is rajthoz állt, akik a következő évek versenyzői lesznek majd. Azonban talán a nehéz pályának, vagy a hirtelen időjárás változásnak köszönhetően több súlyos sérülés is történt. A Veszprémi Spartacus SE versenyzője Kató Norbert az edzés utolsó harmadában olyan szerencsétlenül esett, hogy a bal alkar csontja több helyen is eltört, s ezzel számára végett is ért a verseny.

Szombat:

Az amatőr futamokkal indultak az események: 6 éves korcsoportban három Magyar induló, Nagy Bence, Reicher Flóra, mindketten veszprémiek és Gueth Zétény Körmendről. Reicher 4., Gueth 6., Nagy 7. helyen végzett. A 7-8 éves korcsoportban Korándi Ákos Gencsapátiból a 2. helyen végzett. 9-10 éves amatőr korcsoportban Pálinkás Balázs 2., Kreisz Kristóf Sopronból a 4., Beszerdik Eszter 6. lett. A 11-12 éves korcsoportban Czisztler Hanna Sopronból a 3., a 13+ korcsoportban Kreisz Krisztina Sopronból 5. lett. A licences sportolók 8 éves csoportjában két veszprémi került a döntőbe, ahol Naszádos Saba 2., Mars Áron 8., a 9-10 évesek csoportjában Gueth Zalán 4., Farkas Bendegúz 8.lett. 11-12 éves csoport, ebben az évben a legnépesebb mezőny volt. Három Magyar versenyző közül Borbély Ferenc Benedek, Gueth Martin került az „A” döntőbe, Borbély 6., Gueth 3., a „B” döntőben Beszerdik 4. helyett szerezte meg. 13-14 éves csoportban Imre Barna három negyedik hellyel került az „A” döntőbe, szintén „A” döntős László Milossal együtt. A fináléban mindketten 4. helyen végeztek. Imre Barna a 13-14 éves korcsoportban a 7., László Milos a 15-16 évesek közt a 4., a 17+ kategóriában Pichler Igor Sopronból a 4. helyen végzett.

Vasárnap:

Éjszaka megint esett az eső és az amúgy is laza talajon nehezen lehetett előre haladni kerékpárokkal. Amatőr csoportban a 6 éves veszprémi Reicher Flóra harmadik lett, a 7-8 évesek közt a soproni Lengyel Gellért a 7. lett. 8 éves licences kategóriában Naszádos Saba 4., Mars Áron 7. végzett. A 9-10 évesek közt a soproni Farkas Bendegúz a 4., Csuport Ádám a 7. helyen végzett. 11-12 éves csoportban Borbély és Beszerdik indult. Borbély az 1. selejtezőben 3.lett, a másodikban azonban vezető helyről bukott. Az első kanyarban a mögötte haladó osztrák versenyző kiütötte a hátsó kerekét, mindketten hatalmasat estek. Szerencsére komolyabb sérülés nem történt, már ami a Magyar versenyzőt illeti, de kérdéses volt, hogy tudja-e folytatnia harmadik futamot. Végül fájdalmakkal, ugyan de sikerült az „A” döntőbe kerülnie, ahol 5., Beszerdik Bence „B” döntőben 3. lett. Az idősebb csoportok következtek, 13-14, 15-16, 17+ korosztály. Imre Barna 7., László Milos 5., Pichler Igor 5. helyett szerezte meg.

Kapcsolódó hírek

Back to top button
Close
Close
X
X