Országút

Kerékpárverseny Kecskemét belvárosában

Az Európai Mobilitási Hét alkalmából szeptember 16-án ismét megrendezik a Kecskeméti Kétkarikás sprint és páros üldözőversenyt. A negyedik alkalommal megrendezett bringás esemény újdonsága, hogy ebben az évben már nem csak a profi és amatőr bringások mérhetik össze sebességüket, hanem a gyerekek is.

Nagyon ritkán adatik meg, hogy a kerékpársportot kedvelő közönség a belvárosban tudjon végignézni egy országúti kerékpárversenyt. Megszokták már, hogy a bringások a települések mellett/között/körül versengenek, jönnek, majd tovább is gurulnak, így csak egy-egy pillanatot tudnak elcsípni a száguldásból, kevés idő jut arra, hogy bíztassák kedvenceiket.

A Piroska Kecskeméti Első Sornak köszönhetően ez a dolog 2015-ben megváltozott! Ekkor rendezték meg az első Kecskeméti Kétkarikás sprint és páros üldözőversenyt a Batthyány utca Katona József Színház felőli végén. A rendőrségi körforgalomtól a Szentháromság-szobor közötti, teljesen lezárt útszakaszon zajló bringaverseny minden pillanata a nézők előtt zajlik, és a rövid, gyors körpályának köszönhetően minden pillanata rendkívül izgalmas is.

A szeptember 16-án megrendezendő IV. Kecskeméti Kétkarikás sprint és páros üldözőversenyre minden bringást várnak, aki érez magában annyi erőt, hogy ne csak a stopperórával, de ellenfelekkel is megmérkőzzön.

A profi és amatőr versenykerékpárosok mellett hobbi bringásokat is várnak, és újdonságként idén gyermekfutamra is sor kerül.

Ismét rendkívül látványos verseny lesz tehát Kecskemét belvárosában, ami nem csak a versenyzők, de a nézők számára is felejthetetlen és izgalmas pillanatokat okoz.

A versenyről:

  • A verseny 1 km hosszú, forgalomtól lezárt, ovális alakú, aszfaltozott útszakaszon zajlik, 4 illetve 8 fordítóval.
  • Távok, korosztályok:
  • kategória sprintverseny: 2 kör, amatőr férfi, igazolt U17
  • kategória sprintverseny: 2 kör, igazolt U19, igazolt U23, Elit, igazolt masterek
  • kategória páros üldözőverseny: 4 kör, igazolt és szabadidős sportolók (vegyes páros is lehet!)
  • kategória gyermek futam: 1 kör, 8-12 éves korú gyermekek részvételével. Itt indulni csak szülői felügyelettel és hozzájárulással lehetséges. A sisak használata itt is kötelező!
  • A gyermek futamnál a nevezés ingyenes!

Részletek:

2018vas16szepEgész napIV. Kecskeméti Kétkarikás SprintversenyKecskemét - BelvárosSzakágOrszágút

'Fel a tetejéhez' gomb