MTB XC

Benkó Barbi második lett a La Bresse-i VK XCC futamán!

Élete legjobb eredményét érte el XCC szakágban Benkó Barbara, a Ghost Factory Racing magyar versenyzője az MTB világkupa francia állomásán – írja a bikemag.hu a beszámolójában. A fantasztikus eredményhez szívből gratulálunk!

“Idei utolsó hétvégéjéhez érkezett az MTB világkupa-sorozat. Az Alpok francia részén elhelyezkedő La Bresse is jól ismert helyszín a naptárban. A pénteki XCC futamon esős, csúszós körülmény fogadta a versenyzőket. A világkupa pontokért és a vasárnapi XCO verseny első 16 rajthelyéért zajló versenyben remekelt Barbi.

A nőknek 6 kört kellett teljesíteni a rövid, de csúszós pályán. A rajttól kezdve három versenyző emelkedett ki a mezőnyből, Annika Langvad (Specialized) és a regnáló világbajnok Jolanda Neff (Kross Racing Team) mellett Benkó Barbara harcolt az elsőségért. Két körrel a vége előtt a dán versenyző támadott és ezzel bebiztosította idei 5. XCC győzelmét a megrendezett 6 futamból. Jolanda Neff próbálta lekövetni a ritmusváltást, de végül a forszírozott tempó felőrölte, így még Barbinak is sikerült megelőznie.

A Ghost Factory Racing magyar versenyzője elmondta, hogy örül annak, hogy a kiváló XCC futamokkal sikerült viszonylag jó helyen maradni a világkupa-összetettben a kevésbé konzisztens XCO eredmények ellenére is. Kifejezetten kedveli ezt a versenyformát és a mai versenyen nagy előny volt, hogy jól kapta el a rajtot, így tudott erőt tartalékolni a futam második felére A két emelkedő körönként meglehetősen sokat kivett belőle, illetve a csúszós/saras talaj miatt folyamatosan kellett figyelni.”

A pénteki short track versenyt követően vasárnap rendezték a fő futamot, az XCO versenyt. “A 4,1 km hosszú pálya körönként 201 méter szintet tartalmazott és a hétvégi esőzések több helyen rendkívül csúszóssá, technikássá tették. (…) Neff bebizonyította, hogy ő az év legjobb XCO versenyzője és a technikai problémák ellenére is megnyerte a versenyt. A második helyért közelharc alakult ki, Batty és Langvad a pálya egy részén karjuknál húzták egymást vissza, végül a kanadai végzett előrébb. Ferrand-Prévot remek versenyt teljesített a hazai közönség előtt, negyedikként zárt, míg mögötte Alessandra Keller (Thömus RN Racing) ért célba. (…) Benkó Barbara (Ghost Facotry Racing) a pénteki bravúros szereplést követően bukott, így nyílt sebbel a térdén a 19. helyen ért célba.”

A magyar versenyzők XCO eredményei:

U23 férfi
Valter Attila (Magyarország) 49.
Palumby Zsombor (Magyarország) 82.
Dina Márton (Magyarország) DNF

Elit nő
Benkó Barbara (Ghost Factory Racing) 19.

Elit férfi
Parti András (Waberer’s Trek Team) 48.

Forrás
BikemagBikemag

Kapcsolódó hírek

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Back to top button
Close
Close
X
X