Országút

Ma TdH 4. szakasz – Karcag–Miskolc

A sorsfordító nap következik! A Karcag és Miskolc között kijelölt 182 kilométeres útvonal magába foglalja az idei viadal legkeményebb emelkedőjét is. De nemcsak az emelkedő, a célig vezető meredek lejtmenet is megváltoztathatja az erőviszonyokat. A szakasz során három gyorsasági (Tiszafüred, Mezőcsát és Miskolc) és egy hegyi (Bükkszentkereszt) részhajrára is sor kerül. A mezőny 11:20-kor rajtol a karcagi Kossuth térről, Miskolcra a bükkszentkereszti hegycsúcsról 15:30 körül érnek vissza, ahol a cél a Szent István téren lesz. A 4. szakaszt az M4 Sport 14 órától élőben közvetíti, a Eurosport2-n pedig 21 órától lesz napi összefoglaló.

A Tour de Hongrie 4. szakasza során Karcag és Miskolc között – a lassú rajttal együtt – 184 kilométert tesz meg a mezőny, amely 11:20-kor indul útjára Karcagon, a Kossuth térről. A karaván a Kunmadaras, Tiszaörs, Tiszaigar, Tiszafüred, Poroszló, Borsodivánka, Négyes, Tiszavalk, Tiszabábolna, Tiszadorogma, Ároktő, Mezőcsát, Hejőkeresztúr, Ónod, Sajópetri, Kistokaj, Miskolc-Szirma, Miskolc, Bükkszentlászló, Bükkszentkereszt, Lillafüred útvonalon jut el a miskolci célig. Az útvonal egyes szakaszain teljes útlezárás, máshol rövid ideig tartó mozgó útzár óvja a versenyzők biztonságát. Az esetleges kényelmetlenségekért a közlekedők megértését kérik a szervezők!

Turisztikai információk, érdekességek a 4. szakaszról: KLIKK IDE!

Karcag ötödször lesz rajt- vagy célállomás a Tour de Hongrie programjában, 2004, 2015, 2016 és 2017 után ezúttal is a Nagykunság fővárosából rajtol majd a királyetap. Két éve látványos sprintben dőlt el az első hely sorsa a karcagi befutón: a litván Kaupas hajrázott a leggyorsabban, tavaly pedig az ausztrál Scott Sunderland kezdte itt sárga mezben a szakasz.

A borsodi főváros a Tour de Hongrie történetében rögtön Budapestet követi: kilenc évtized alatt összesen 30 alkalommal volt rajt vagy befutó helyszíne Miskolc! Először 1926-ban járt itt a Magyar Körverseny mezőnye, a jubileumi, harmincadik látogatásra 2017. július elsején került sor, s a kolumbiai Daniel Jaramillo éppen miskolci szakaszgyőzelmével alapozta meg összetett diadalát!

Kapcsolódó hírek

Back to top button
Close
Close
X
X