Pálya

Pálya EB Glasgow – esélylatolgatás a versenyzők szemszögéből

A felnőtt EB előtt 3 kérdéssel kerestük meg az induló három fős csapatunkat. Filutás Viktor – Pannon Cycling Team, Lovassy Krisztián – BVSC –Zugló, Szalontay Sándor – VelenceBike  Team válaszoltak kérdéseinkre:

  1. Hogy sikerült a felkészülésed?

Filutás Viktor: Viszonylag jól sikerült a felkészülésem, az idei évben az eddiginél sokkal több kategorizált pályaversenyre jutottam el mint az elmúlt években, fontos volt, hogy a csapatommal az országúti versenyeimet és a pálya keret versenyzéseit összhangba tudtuk hozni. Egy mondatba tehát, jól sikerült, nincs okom panaszra.

Lovassy Krisztián: Jól érzem magam, idén többet pályáztam az EB előtt, mint az elmúlt években, jobban is forognak a lábaim.

Szalontay Sándor: Az új klubom és vezetősége mindent megad ahogyan az új edzőm is Pavel Buran mindenben segítette felkészülésem.

  1. Milyen számokban indulsz?

Filutás Viktor: Vasárnap indulok a 40km, azaz 160 körös Pontversenyben.

Lovassy Krisztián: Scratchet megyek pénteken és omniumot szombaton. Bár scratchen van EB 2. helyezésem, idén „csak melegítésként” tekintek rá, egyfajta ráhangolódás az omniumra.

Szalontay Sándor: Sprinten és Keirinen  fogok indulni hétfőn és kedden.

  1. Mit vársz magadtól?

Filutás Viktor: Utolsó éves U23-as ként vagyok itt, ez az első felnőtt Európa bajnokságom, így van rajtam némi stressz, de bízom benne, hogy értékelhető eredményt hozok, amihez a döntőbe kerülés már alap követelmény. Tehát szeretnék döntőbe kerülni és ott pontot szerezni.

Lovassy Krisztián: A scratch elég lutri szám és az erő meg megérzés mellé, szerencse is kell egy jó eredmény eléréséhez. Amennyiben kirajzolódik valami a verseny közben és jók a lábaim, nem fogom vissza fogni magam, de ha nem érek el kimagasló eredményt, akkor sem leszek elkeseredve. A legfontosabb számomra most az omnium, hogy ott, minimum a tavalyi eredményem meg tudjam ismételni, vagyis az első 10-ben zárjak. Az nagy lépés lenne a téli világkupa kvalifikációhoz illetve az olimpiához is.

Szalontay Sándor: Szeretnék egy jó Top10 körüli helyezést elérni.

A versenyzők programját itt találják. Szurkoljunk együtt a legjobb eredményekért!

Vélemény, hozzászólás?

'Fel a tetejéhez' gomb