Pálya

Fókuszban a pálya sport

Az utóbbi hetekben több alkalommal lehetett hallani a Magyarországon tervezett fedett fa pályák épüléséről. A hírek a nyilvánosságnak lehet új keletűek, de a sportág berkein belül, komoly erőfeszítések és munkaórák állnak, hogy a pályák a tervekből valósággá váljanak.

A Magyar Kerékpáros Szövetség, elkötelezte magát amellett, hogy az országban több edző pálya is létesüljön. A pálya szakág a magyar kerékpársport fennállása óta a legeredményesebb szakága a sportágnak. Európa Bajnoki címek, dobogós helyezések, olimpiai top 10-es helyezés és sorolhatnánk.

Az idei évben a szövetség elindította a példaértékű pálya projektjét, mellyel hosszú távú tervekkel tekint a jövőbe. Első lépésként az EB és VB szinten versenyző sportolóink kerékpárjainak beszerzése volt a cél. A projekt  következő lépése az utánpótlás kerékpáros és felszerelések beszerzése. Szeretnénk, hogy az elsőként megépülő kőbányai fedett fa pályán az első köröket a pálya szakág válogatott sora tegye meg, köztük a világ élvonalába lévő versenyzőkkel. Szeretnénk, ha a jelen versenyzői, mind eredményeikkel, mind egységükkel, példaképként állának a fiatal versenyzők előtt.

A kimagasló eredményekhez egy technikai sportágban, kimagasló felszerelésre van szükség.  A  világ vezető kerékpár gyártója francia  LOOK cég. Olimpiai és világbajnokok, egyéni klasszisok és nagy nemzetek csapat kerékpárjaként is látható.

A szövetség a LOOK Medison 875 váz típust választotta, méretezésben az a  S-es és az M-es méretű kerékpárokkal lefedhetjük a különböző magasságú versenyzők igényeit. A kerékpárokhoz egyénileg fűzött edzőkerekek tartoznak, a verseny kerekeknek pedig a szintén a világ élvonalát képviselő Corimát választottuk. A sisakokat a Rudy Project biztosítja.

'Fel a tetejéhez' gomb