MTB

Benkó Barbi ezüst Obertraunból és további szép magyar eredmények

A Magyar Junior Válogatott versenye Obertraunban volt, ami egyben egy újabb Junior Szériát is jelentett. Junior fiúk között Sylvester Balázs a 67. helyen ért célba, Fetter Erik tripla defekt miatt, Fülöp Ádám egy esés miatt nem tudta befejezni a versenyt. Az elit nőknél Benkó Barbara 2. lett, míg a junior lányoknál Buzsáki Virág  6., Vas Kata Blanka a 9. henyen ért célba. A következő megmérettetés június 2-án a Granicheni Junior széria lesz.

Május 12-13-án Obertraunban kiemelt versenyen álltak rajthoz hazánk XCO versenyzői közül egy maroknyian és a jövőre nézve biztató eredményeket értek el – írta a bikemag.hu. 


Az obertraun-i UCI HC kategóriás XCO versenyen Benkó Barbi szerepelt a legjobban, számos világsztárt (Pauline Ferrand-Prevot, Eva Lechner, Maja Wloczhlowska) maga mögé utasítva Yala Belomoina mögött a második helyet szerezte meg, ami az elkövetkező Albstadt-i és Nove Mesto-i Világkupa futamok előtt elég biztató előjel. A facebook oldalán Barbi így írt a versenyről:
“Huh, ez egy kemény nap volt… Őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy ilyen jól fogok ma menni a HC versenyen Obertraunban, Ausztriában! Tegnap sikerült közelebbről megismerkednem az itteni talajjal, ami jelentem elég kemény. Keményebb, mint én… Ma reggel úgy éreztem magam, mint egy nagymama, mindenem fájt az esés után, de úgy döntöttem a siránkozásra fordított energiát inkább arra fordítom, hogy összekapjam magam, ami sikerült is és 2. lettem a bombaerős mezőnyben. Jövő héten számomra az egyik legfontosabb Világkupa, Albstadt jön, már alig várom!”

Az U19-es nőknél Buzsáki Virág és Vas Kata Blanka képviselték hazánkat. Virág egy rossz rajt után a 2. helyig kapaszkodott fel, de aztán utoléréskor beragadt és a 6. helyre csúszott vissza, míg Blanka a 9. helyen fejezte be a versenyt. A női XCO utánpótlásra nézve nagyon jó előjel, hogy két olyan junior versenyzőnk van, aki komolyabb versenyeken is TOP10-be meg tud érkezni. Buzsáki Virág így írt facebook oldalán a versenyről:

Az U15-ös fiúknál Lőrincz Benedek is a legjobb 10-ben ért célba, nem egészen 2 percet kapva az elsőtől a 7. helyen ért célba. Az U19-es férfiaknál Fetter Erik, Fülöp Ádám és Syilvester Balázs révén voltunk érdekeltek, sajnos Erik rendkívül balszerencsés volt, az élmezőnyben bringázva 3 defektet is kapott és így nem tudta befejezni a versenyt, Fülöp Ádám pénteken a pályabejáráson bukott, a versenyen pedig a sérült lába újra ütést kapott így kiállt a versenyből, míg Sylvester Balázs egy kör hátránnyal a 67. helyen ért célba.
A pályabejáráson készült videót itt láthatjátok (csak erős idegzetűeknek):

Forrás
BIKEMAG.HU
'Fel a tetejéhez' gomb