Para

Tavaszi beszámoló a Paralimpiai Bizottságnak

A 2018. év számunkra parakerékpárosoknak kiemelkedően fontos, hiszen már egy női és egy férfi előkvótáért futunk a 2020-as Paralimpiára. Ehhez semmi mást nem kell tennünk, minthogy év végén a legjobb 14 női és 23 férfi nemzet közé kerülni. Örömmel számolok be Nektek a parakerékpárosaink tavaszáról, amely a tavalyi félresikerült, de csapatépítésnek kiváló éven és egy szakmailag jobban sikerült Ciprusi edzőtáboron alapszik.
A csapat tagjai, akik nekivágtak ROADTOKYO2020 programnak: Lengyel Zsófia – Kapott Szonja (Szingó-Tipográfia), Ocelka Róbert – Andristyák Gábor (FTC) tandem kategóriában, Wermeser Zsombor (Pannon Cycling Team) normál bringa és Bók László (Kőbánya), Nagymáté Sándor, Barkóczi Péter (BVSC) handbike-osok. Segítőik: Illés Erika, Sebestyén Zsolt szakági tanács tagok és Kis György.
Egy nagyon erős programot terveztem a csapatnak, de megértve a szűkösebb anyagi feltételeinket át kellett és még kell is szervezni sajnos a programunkat. Ez és egy újab sérülés sajnos jelenleg nagyban veszélyezteti a női kvótafutást.
Remélhetőleg minimum egy már megszerzett kvótával a kezünkben jövőre tudunk fejleszteni ezen anyagi feltételeken, hogy további sportolóink juthassanak ki életük legfontosabb eseményére és a hőn áhított első női kvótát is megszerezhessük!
Jöjjenek az idei évben igazi csapattá formálódott parakerékpársport világranglista pontszerző eredményei számokban!
2018. március 22-25: Pálya Világbajnokság – Rio de Janeiro: Wermeser Zsombor: 9. hely Scratch és 10. hely 4km egyéni üldőzéses vesrenyszámban.
2018. április 7-8: Due Giorni del Mare (UCI C1): Lengyel Zsófia 1. hely és Ocelka Róbert 3. hely
2018. április 21-22: Verola European Cup (UCI C1): Lengyel Zsófia 1.hely és Ocelka Róbert 7. hely
2018. április 28-29: Festos European Cup (UCI C1): Bók László 1. hely, Barkóczi Péter 2.hely és Nagymáté Sándor 1. hely
 Ezen helyezések azt eredményezik, hogy a női nemzetek világranglistáján már megszereztünk 60 pontot, míg a férfiaknál mindösszesen 176 pontot gyűjtöttünk. A női pontok még nem, de a férfi pontok négy éve már kvótát értek és a második félév még hátra van!
Illetve óriási fegyvertény még, hogy a 2018. szeptember 9-én hazai pályán Törökbálinton nemzetközi UCI kategóriájú versenyt szervezünk és itthoni közönség előtt versenyezhetnek a sportolók, ami további motivációt jelent számukra!
Reméljük minél többen metiszteltek minket majd a versenyünkön, amire ezúton is szeretettel meghívunk Titeteket!
Steiner György, szakágvezető
'Fel a tetejéhez' gomb