BMX Racing

Magyar BMX-esek az olaszországi Alpok-Adria kupán

Szezon előtti formát mutattak a Magyar BMX-esek az olaszországi Alpok-Adria kupa futamán. Talán a tavaszi időjárás által okozott késői edzés programok csúszása miatt, de ennél jobb eredményre számított a szakvezetés az első AA Kupa versenyen. Téli sérüléséből felépült Borbély Ferenc Benedek került csak a döntő futamba a szombati nap során.

Kánikulai meleg időjárás, nagy létszámú hazai és más Olasz klubokból érkező versenyzők (közel 150) álltak a rajtgép mögé a két nap során. A rivignano pályát jól ismerik a Magyar versenyzők, hiszen korábban edzőtáborban és versenyen is jártak már itt. Az első akadályt, mely közvetlenül a rajtdomb után található a versenyre átépítették a rendezők. Hosszabb és magasabb lett és sajnos ezzel nem gyorsult a tempó.

Szombaton Naszádos Saba kezdte a versenyt az 5-6 évesek csoportjában és minden futamát megnyerte. Igazából a nyolc évesekkel szerettük volna, ha versenyez, de az Olasz rendező nem engedte a magasabb osztályba sorolást.

9-10 éveseknél Farkas Bendegúz nem került a legjobb 16 versenyző közé.

11-12 éves kategóriában 32 indulóból mindkét Magyar, Borbély és Zsembery is mondhatni simán került a középdöntőbe. Borbély a döntőbe került, ahol egy rossz rajt után a hatodiknak fordult a második kanyarban és a felsőívre került ahonnan nem tudott előbbre kerülni és a pozícióját sem tudta tartani, nyolcaidként ért célba, ami az erős mezőnyben remek eredmény. Szintén ebben a korcsoportban induló Beszerdik Bence nem került a középdöntőbe, de ez volt az első versenye.

15-16 évesek csoportjában a veszprémi László Milos 13., a KSI-is Bálint testvérek pedig 15., 17. helyen végeztek.

A felnőtt korcsoportban a soproni Pichler Igor indult és nem került a döntőbe.

Vasárnap Talán még a tegnapi napnál is melegebb idő nehezítette a versenyzők dolgát, hiszen hosszú ujjú mezben, sisakban, védőfelszerelésekkel a kánikulai melegben nem egyszerű a BMX kerékpározás.

Naszádos Saba ott folytatta, ahol szombaton abba hagyta, minden futamát nyerve végzett az első helyen. A nevezésnél ismételten próbálkoztunk, hogy idősebb csoportba kerüljön, de a rendező és a főbíró elzárkózott előle.

9-10 éves korcsoportban a soproni Farkas Bendegúz a B döntőben a 4. helyen végzett. Sokkal jobban versenyzett, mint szombaton.

11-12 éves korcsoportban Zsembery a B döntőben 1., Borbély 3. helyen végzett. Mindketten kiválóan versenyeztek, de a középdöntőben elkövetett apró hibákat nem tudták már korrigálni és nem kerültek a legjobb nyolc közé. A BMX Cross-ban a futamok rendkívül gyorsan zajlanak (35-40 másodperc) és egy tekerés kihagyása bármilyen ok miatt is helyezések visszaesését okozzhatja.

15-16 éves korcsoportban László Milos egy helyet javítva a 12., Bálint Péter 14., Bálint Gyula 15. helyen végzett.

A felnőtt korcsoportban Pichler Igor 11. helyen végzett.

Eredmények:

Szombat

Vasárnap

'Fel a tetejéhez' gomb