MTB

C2 verseny Teplicében

A hétvégén C2 versenyen vettek részt a válogatott férfi tagjai. A verseny közelsége miatt az utat egynaposra terveztük, mivel a rajt is délután 16 órakor volt.

A pálya közepesen nehéz volt sok gyökérrel egy két természetes ugratóval tarkítva. Az időjárás abszolút tökéletes volt, 20 fok.

Közel 80 induló rajtolt több mint 8 országból. Dina Márton nagyon jól elkapta a fonalat, a tavaszi időszakban, egyre jobb eredményeket produkálva. A versenyen hamar 5-en maradtak majd az utolsó két körben már csak hárman versengtek a dobogóért. Marci a pálya hátsó felén robbantott, kicsit el is szakadt, de a hosszabb lejtős részen ez kevésnek bizonyult, beérte lengyel és ukrán ellenfele majd megkontrázták Marcit, aki pár másodperc hátránnyal a 3. helyen ért célba.

Palumby Zsombor is egyre jobb formába kezd lendülni, végig a 7-10 hely között tekert és a végén a 10. helyen ért célba. Parti András és Valter Attila a 12-13. helyen futottak be. Ez nem az ő napjuk volt.

A versenyen részt vettek még magyarok Szatmáry András aki szintén egyre jobban teljesít most a 8. helyett tudta megszerezni, és Borsos Benedek aki a 27. helyen ért célba. Szatmáry teljesítményét érdemes figyelni a válogatottság miatt.

Valter Tibor

'Fel a tetejéhez' gomb