MTB XC

Bikefun Eleminátor 2. utánpótlás kupafutam

Végre a szabadban a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban rendezhettük meg a második Eleminátor futamot. Bár az időjárás minden pozitív jóslat ellenére kezdetben próbálta nehezíteni a körülményeket és a technikai rész feladatainak eszközeit igen csúszóssá tette, de mire kezdődtek az Eleminátor futamok már a nap is előbújt olykor.

A Hungexpon rendezett első futamon 64-en álltak a rajtvonalhoz, most viszont 84 nevezőt regisztráltak a szervezők. A 30%-os növekedés az Eleminátor sorozat jövőjét is jelenti. Április 22-én a Mozgásvilág Tesztnapon kerül megrendezésre a 3. SHIMANO Eleminator tavaszi záró futamot, mely hab a tortán, hiszen óriási szakmai közönség előtt mutathatják meg magukat a fiatalok és idősebbek egyaránt! Itt kerül kiosztásra a csapatoknak szánt 500.000,- ft-os pénzdíj, mely a futamokon szerzett pontok alapján lesz kalkulálva.

Bár még sokan (versenyzők, klubok, szakvezetők) óckodnak az Eleminátor versenyek kipróbálásától, de mi sem bizonyítja jobban e formáció létjogosultság, mint az, hogy U19-es XCO bajnokunk Buzsáki Virág is elindult a kupában és nagyon jó véleménnyel volt róla!

Ideális versenyzési forma ez az utánpótlásnak, hiszen míg a verseny első felében komoly technikai akadályokat, feladatokat teljesítenek, addig a második részben az Eleminátor futamokon, kieséses rendszerben több, néhány perces, de intenzív körben küzdenek váll vállhoz vetve a gyerekek. Nagyon jó, hogy a gyerekek sportolásra egész nap biztosított. Míg a technikai feladatok folynak (délelőtt), aki éppen nincs soron, kedvére járhatja az Eleminátor pályát és „kóstolgathatja” a beépített akadályokat… A délutáni futamok alatt aki éppen nem szurkol az ismét gyakorolhat a technikai részen.

Elengedhetetlen Búr Zsolt versenyigazgató évtizedes szakmai gyakorlata, a Superior csapat önzetlen hozzáállása, a csapat képzett edzőinek tudása és nagyon fontos a támogatók anyagi, tárgyi hozzájárulása, mely lehetővé teszi, az alacsony nevezési díjakat a magas minőségű szolgáltatásokat és az igényes vendéglátást!

Találkozunk 04.22-én a Mozgásvilág Tesztnapon a 3. Shimano Eleminator futamon!

Kapcsolódó hírek

Olvasta már?
Close
Back to top button
Close
Close
X
X