MKSZ hírek

Közlemény Szalontay Sándor visszavonulásának ügyében

A Magyar Kerékpáros Szövetség sajnálattal veszi tudomásul Szalontay Sándor pályakerékpár versenyző visszavonulását, épp azon a napon, amikor a versenyzőnek a lengyelországi Pruszkow-ba kellett volna utaznia, ahova a Szövetség az aktuális pontszerző világkupa versenyre benevezte.

Bár a sportág – és ezzel együtt a pályakerékpár szakág is –, jelentős forráshiánnyal és infrastrukturális nehézségekkel küzd, a Szövetség a lehetőségekhez mérten, maximálisan igyekszik megteremteni mind a tíz szakág több mint ezer igazolt versenyzőjének, köztük az olimpiai vagy világbajnoki pontszerzésre esélyes versenyzőinek a megfelelő szintű a felkészülés és versenyzés lehetőségét. Szalontay Sándor esetében különösen igaz ez, hiszen az elmúlt években – klubcsapata és a szövetség erőfeszítéseinek köszönhetően – a legmagasabb mértékben támogatott versenyző volt.

A Szövetség 2017. évi költségvetésében – állami támogatásokból és saját bevételekből – összesen 180 millió Ft állt rendelkezésre az összesített versenynaptárban szereplő 130-140 verseny megszervezésének, illetve a tíz szakág összes felnőtt és utánpótlás-korú versenyzőjének és az őket segítő sportszakemberek munkájának támogatására. Ezek a források nem teszik lehetővé egyetlen versenyző tízmilliós nagyságrendű támogatását, egyébként egy-egy konkrét versenyző versenyeztetése a szövetségnek nem is feladata.

Hiszünk abban, hogy a következő években sikerül véghez vinnünk azt a fejlesztési programot, melyet a sportág jelenének és jövőjének biztosítása érdekében a Szövetség célul tűzött ki maga elé. Ezen belül elengedhetetlen mindannak a szakmai és infrastrukturális háttérnek a megteremtése, amely a versenyzők számára lehetővé teszi a nemzetközi szintű felkészülést, illetve a nemzetközi szinten értelmezhető versenyeredmények elérését.

2017.11.03.

Magyar Kerékpáros Szövetség

'Fel a tetejéhez' gomb