Országút

Karl Ádám 8 UCI pontot szerzett a hétvégén Franciaországban – Magyarország jelenleg 20. a világranglistán

BringaSport – 2017.05.23 – Május 20-21-én került megrendezésre az országúti Trophée Centre Morbihan N.Cup Franciaországban, ahol az országúti ifi válogatott képviselte hazánkat. Karl Ádám, a Degavi Tipográfia bringása szenzációs szerepléssel az összetettben a 15. helyen végzett, amiért 8 világranglista pont járt. Így Magyarország jelenleg a 20. a világranglistán

Karl Ádám kiváló eredményeit csapattársai segítségével sikerült elérnie: Orosz Gergő (FSZSE-FTC), Kiss Hunor Máté (KONTENT-DKSI Cycling Team), Dian Ábel (Degavi Tipográfia), Hakk Bence (Veloroom-Kecskeméti ES) és Neri Chrystopher (Degavi Tipográfia).

Eredménylisták >>

18620372_1300176880078245_402046442438460776_n

“Sajnos valamilyen gyomor nyavalya sújtotta az egész csapatot, ennek ellenére az eredményeik nem voltak rosszak a hétvégén. Csapattársai segítségével igen kiemelkedő teljesítményt nyújtott Karl Ádám, a tipográfia versenyzője. Az első szakaszon sajnos elnézte a szökést, visszont a befutón a hajrá neki kedvezett. Egy elég erős emelkedőn, rossz úton kellett hajrázni, ahol a tavalyi ifi VB 2. helyezettje, a német Niklas Markl tudta csak megelőzni Ádámot. Az így megszerzett 8. helye annyira megtetszett a zsűrinek, hogy a győztessel együtt azonnal dopping vizsgálatra vitték.” – számolt be az ifi válogatott hétvégéjéről Rusovszki Gábor csapatvezető. “Második nap délelőtt egy 7 kilométeres időfutammal indítottak. Ez a szám nem tartozik Ádám kedvencei közé, ennek ellenére a jónak mondható 17. helyet szerezte meg, így az összetettben a 15. helyre esett vissza. Délután egy 96 kilométeres, nehéz hegyi pálya várt a versenyzőkre, nagy tempó társult hozzá, ami igencsak megrostálta a mezőnyt. Annak ellenére, hogy hátulról belehajtottak a váltójába, a véghajrában Ádám az 5. lett, megtartva ezzel 15. helyét az összetettben. Összességében jónak mondható ez a versenyhétvége, Karl Ádám 8 világranglista pontot szerzett, így Magyarország jelenleg a 20. helyen áll a ranglistán, ami kiváló teljesítmény!”

'Fel a tetejéhez' gomb
X
X