Országút

Ötödik alkalommal rajtol a V4 Kerékpárverseny

BringaSport – 2017.04.20 – Sorozatban ötödik alkalommal is eldördül a startpisztoly, április 22-én, Magyarországon veszi kezdetét a 2017. évi Visegrád 4 Kerékpárverseny-sorozat.

A négy állomásból álló nemzetközi megmérettetés nyitánya a magyar szakasz, mely a WestEnd főbejáratától rajtol április 22-én 12 órakor. A verseny fővédnöke Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter úr, díszvendégei Bodrogi László és Nico Mattan, a sportág kiválóságai.

A rajtesemény köré természetesen egy a nagyközönségnek szóló, a biciklis társadalmat összefogó rendezvény is épül, melyet a WestEnd City Center előtt lévő téren szerveznek. A V4 – WestEnd Tekerem középpontjában a sport, a biciklizés népszerűsítése, az aktív kikapcsolódásra nevelés, és a biztonságos közlekedés hangsúlyozása áll. Mindeközben a befutó helyszínén sem maradnák látnivaló nélkül az érdeklődök, a III. Pannonhalma Prológra, országúti és hegyikerékpáros kategóriában nevezhettek az amatőr versenyzők.

www.facebook.com/VanikZoltanFoto

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség 1.2-es besorolású viadalán huszonhét csapat mintegy 160 versenyzője áll rajthoz köztük olyan sorok, mint az ukrán Kolls, a szerb nemzeti válogatott, a cseh Elkov-Author, a lengyel Wibatech-Fuji vagy éppen a szlovák Dukla Banska Bystrica.

A magyar színeket a nemzeti válogatott, a Mugen Race Team Veloki, az Epronex-Bike Hungary, a Szekszárdi SZKE, a Degavi-Tipográfia, a DKSI-Kontent és a Dr.Bátorfi-Trek csapatai képviselik.

Ami az esélyeket illeti, mindenféleképpen meg kell említeni az ukrán Vitaliy Buts (Kolls), a lengyel Marek Rutkiewicz és Jacek Morajko (mindketten Wibatech-Fuji), az orosz Leonid Krasnov (Tusnád) valamint Dér Zsolt (Magyarország) neveit. Ezen versenyzők mindannyian tettek már le ezt-azt az asztalra, szerepeltek olimpián, világbajnokságon vagy éppen tekertek kiemelt World Tour vagy pro-kontinentális bejegyzésű csapatokban.

A 173,7 kilométeres viadal koránt sem ígérkezik könnyűnek, hisz az utolsó húsz kilométeren belül összesen négy alkalommal kell megmászni a pannonhalmi várhegy helyenként 15 százalékos meredekségű emelkedőjét.

'Fel a tetejéhez' gomb