Országút

Tour de Hongrie: jön a magyaros luxemburgi csapat

BringaSport – Tour de Hongrie – 2017.04.12 – Két éve Tom Thill révén megnyerték a magyar Tourt. 2015-ben és 2016-ban is harmadik lett Lovassy Krisztián a budapesti befutónál. Lovassy mellett Rózsa Balázs is a klubnál teker. Garamszegi László és Liska Gergely személyében a két magyar dolgozik a bringásokat kiszolgáló személyzet kötelékében. Négy indok, ami miatt erre a csapatra (is) figyelnünk kell: idén is jön a Differdange-Losch!

www.facebook.com/VanikZoltanFoto

A luxemburgi kontinentális csapat a napokban tartotta meg ünnepélyes bemutatóját, amelyen büszkén jelezték, immár tizenkettedik szezonját kezdi meg a csapat, ami mindenképpen hosszú időszaknak számít az örökké formálódó kerékpáros világban. Ebben az évben tizenhét versenyző szerepel majd a kék-fekete mezben, köztük lesz a már említett olimpikon bringásunk, Lovassy Krisztián, illetve a 2014-ben magyar bajnok Rózsa Balázs. Rajtuk kívül olasz, belga, spanyol, moldovai, brit, holland és természetesen luxemburgi versenyzők kaptak szerződést erre a szezonra.

Közülük ki kell emelni a két moldovai menőt, tavaly Maxim Rusnak viselhette, ebben az évben pedig Cristian Raileanu vállán feszül majd a nemzeti bajnoknak járó trikó. A spanyol Gabriel Reguero Corral tavaly negyedik lett a Tour de Hongrie összetettjében, míg Tom Thill 2015-ben első luxemburgi kerékpárosként hódította el a mi sárga trikónkat.

Bringasport / www.facebook.com/VanikZoltanFoto

A csapatbemutatón elhangzott: a Differdange-Losch ebben az évben mintegy negyven versenynapot tervez, többnyire Franciaországban és Belgiumban. A legfontosabb eseménynek a Fleche du Sud és a Skoda Tour de Luxemburg számít majd a klub életében, de az erős „magyar vonalat” tekintve biztosak lehetünk benne: a Tour de Hongrie is a kiemelten fontos események közé tartozik majd.

A legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie június 27-én Szombathelyen prológgal rajtol, a nemzetközi mezőny hat versenynap alatt, tíz megyét érintve 750 kilométert tesz meg a budapesti befutóig. Ebben az évben 20 csapat kap meghívót, így várhatóan 20–25 ország 120 kerekese áll rajthoz a Magyar Körversenyen.

www.facebook.com/VanikZoltanFoto

A Tour de Hongrie induló csapatai:
A súlyos baleset után az idén érkezhet a Dimension Data for Qhubeka!
Újra eljön a 2016-os budapesti befutó győztes csapata
A norvég-magyar barátság jegyében: a FixIt.no visszatér!

Fotók: BringaSport / Vanik Zoltán

'Fel a tetejéhez' gomb