Pálya

Pályakerékpáros Világbajnokság: Lovassy Krisztián és Szalontay Sándor a legjobb formájukban várják a versenyt

BringaSport – 2017.04.11 – Április 12. és 16. között kerül megrendezésre a Pályakerékpáros Világbajnokság Hong Kongban, ahol Lovassy Krisztán (BVSC-Zugló) és Szalontay Sándor (Dr.Bátorfi-Agria KTK) képviselik Magyarországot.

A VB weboldala >>

A magyar bringásoknak április 13-án és 14-én szurkolhatunk: Lovassy Krisztián 13-án, csütörtökön itthoni idő szerint 14:20-kor scratch versenyszámban áll rajthoz, másnap, 14-én előbb Szalontay Sándor sprintben 7:30-kor, Lovassy pedig 13 órakor pontversenyben indul. A magyar csapat április 8-án, szombaton érkezett Hong Kongba, és a verseny előtt négy alkalommal van lehetőségük beosztott időben edzeni a pályán.

cof

A világbajnokság új kvótarendszere nagyban nehezítette a kisebb országok VB-re való kijutását, mikor az utolsó világkupa előtt pár nappal az egyéni listás kijutást nemzet listásra változtatták. Pálya szakágban nem lehet alanyi jogon kijutni a világbajnokságra, állóképességi számokban csak 1 fő, sprint számokban pedig csak 2 fő mehet a legjobb 24 nemzetből. Ennek megfelelően mezőny számokban a legjobb 24 nemzet 1 fő versenyzője, sprint számokban pedig a legjobb 32 fő juthatott ki, ezért az utolsó két világkupa állomás minden kis nemzet számára létfontosságú volt a világbajnokságon való részvételhez. Így a jelenleg Hong Kongban rajthoz álló versenyzők valóban a világ pályakerékpáros elitje, a legjobbak. Óriási teljesítmény, hogy Lovassy két számban is, Sándor pedig sprintben egymaguk tudták kivívni a jogot a nemzetek listáján és ott lehetnek a világbajnokságon!

cof

“Itt most a világ elitje sorakozik fel, pontversenyben és scratch versenyben 830 főnek van világranglista pontja, ebből a 830-ból van itt 24 fő” – mondta Pataki Ibolya, a pálya szakág és a magyar csapat vezetője. “Lovassy pontversenyben a világranglistán jelenleg az 5. helyen van. Formája tökéletes, minden versenyző aki ide kijutott a mezőnyszámokban, esélyes a szivárvány trikóra. Krisztián teljes joggal van a világ élvonalában, így top 10-es helyezést várunk tőle, de idézve a versenyzőt – győzni jöttünk! Szalontay Sanyitól mindenki a 10 alatti időt várja, ő is magától. Kiváló formában van a sprinter, a legjobb 16-ba való bejutást várjuk el tőle.”

Az eseményt közvetíti az UCI TV és az Eurosport is.

cof

'Fel a tetejéhez' gomb