MKSZ hírek

2017-es versenybejelentési felhívás

Kedves Tagjaink,

kérjük jelezzétek versenyrendezési szándékotokat a 2017-es szezon tekintetében. A versenybejelentési lap letölthető a következő linkről:

VERSENYBEJELENTÉSI LAP 2017

Kérjük az adatlapot számítógéppel, vagy nyomtatott betűkkel kitölteni!
A kitöltött adatlapot kérjük kinyomtatva, aláírva, beszkennelve eljuttatni az MKSZ e-mail címére:
versenybejelentes@bringasport.hu

Az MKSZ kiemelten fontosnak tartja, hogy lehetőleg minden hazai kerékpáros verseny szerepeljen a versenynaptárában, az egyes események szervezése során elsődleges legyen a sportolók biztonsága, baleset esetén pedig az ellátás biztosítása és gyorsasága. Elsődleges feladat, hogy az MKSZ ellenőrizze, a verseny szervezője pedig betartsa a biztonsági szabályokat, illetve a szövetség a versenyrendszer működtetéséből minimálisan olyan mértékű bevételre tegyen szert, amely a versenyrendszerrel kapcsolatban felmerülő költségeket fedezi. Ezek érdekében, és a közgyűlésen elfogadott Sportágfejlesztési Stratégiával összhangban fontos, hogy a szövetség tartsa és tartassa be a Sporttörvény 65. § (4) pontját, amely alapján kerékpárversenyek kizárólag az MKSZ hozzájárulásával szervezhetők Magyarországon, az MKSZ ellenőre (aki egyben bíróként segíti is a szervezők munkáját) minden sporteseményen jelenjen meg, valamint a szövetség tartson versenyszervezői képzést, továbbképzést, illetve versenyszervezői licencek kiadásával biztosítsa és garantálja a versenyek magas szakmai színvonalát.

A versenyrendszer szabályos és színvonalas működtetéséből adódó költségeket a szövetség versenynaptárba kerülési díjak beszedésével finanszírozza, amelyek a 2017-es évben az elnökség határozata alapján a következők:

  • Alapdíj 30.000 Ft / verseny (amely tartalmazza a naptárba kerülést, a felelősségbiztosítást, és egy fő versenyellenőr 1 napi díját)
  • Magyar Kupa futam szervezése esetén a díj 40.000 Ft / verseny
  • Magyar Bajnokság szervezése esetén a díj 50.000 Ft / verseny
  • 400 főt meghaladó létszámú esemény esetén a díj 40.000 Ft / verseny
  • 400 főt meghaladó létszámú Magyar Kupa futam szervezése esetén a díj 50.000 Ft / verseny
  • 400 főt meghaladó létszámú Magyar Bajnokság szervezése esetén a díj 60.000 Ft / verseny
  • Az MKSZ elnöke az érintett szakágvezető javaslatára, és indoklásával egyes esetekben a fentiektől eltérő versenynaptárba kerülési díjat is meghatározhat
'Fel a tetejéhez' gomb