OrszágútPara

Törökbálint: Parakerékpáros Országos Bajnokság – III. Riczu Imre Emlékverseny – Királyválasztó

BringaSport – 2016.10.03 – Október 1-én egésznapos, napfényes kerékpáros versenynek adott otthont Törökbálint, ahol a Parakerékpáros Országos Bajnokság, valamint elit és utánpótlás magyar kupa futamok, illetve amatőr versenyszámok kerültek megrendezésre a III. Riczu Imre Emlékverseny és a Királyválasztó keretein belül. A versenyen mindenki megtalálhatta a versenyét, korcsoportját, távját, összesen közel 450 fő állt rajthoz szombaton. A Parakerékpáros Országos Bajnokságon 14 kategóriában hirdettek versenyt, végül 9 kategóriában, 16 versenyző küzdött meg a 2016. év magyar bajnoki címeiért.

Részletes eredménylisták >>
Fotók (Parakerékpáros OB – Vanik Zoltán >>

www.facebook.com/VanikZoltanFoto

A Parakerékpáros Országos Bajnokság eredményei:
Tandem női magyar bajnok: Lengyel Zsófia (pilótája: Tóth Zsófia, Alba Triatlon Egyesület)
Tandem férfi magyar bajnok:
Ocelka Róbert (pilótája: Andristyák Gábor, FTC)
2. hely: Butu Arnold Csaba (pilótája: Garamszegi László, TuttoBici-Hungarofondo)
Siketek:
Magyar bajnok: Földi Bence (BVSC-Zugló)
2. hely: Csontó Ádám (BVSC-Zugló)
3. hely: Feszt István Richárd (BVSC-Zugló)
C3 női magyar bajnok: Lévay Petra (KVSRC)
C4 férfi magyar bajnok: Császár Attila (Mercede-Benz KMSE)
C5 férfi magyar bajnok: Boronkay Péter (Mercedes Benz KMSE – Bátorfi Team)
2. hely: Szénási Péter (Szingó SE)
H3 férfi magyar bajnok: Bók László (TuttoBici-Hungarofondo)
2. hely: Barkóczi Péter (BVSC-Zugló)
H4 férfi magyar bajnok: Nagymáti Sándor (Debrecen)
2. hely: Vaszil György (BVSC-Zugló)
H4 nő magyar bajnok: Lőrincz Krisztina (TuttoBici-Hungarofondo)

www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Törökbálint polgármesterének, Elek Sándornak, illetve a Magyar Kerékpáros Szövetség elnökének, Polony Istvánnak, valamint a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökének, Szabó Lászlónak a védnöksége mellett lezajlott versenynapon az összesen 125 fős utánpótlás korú mezőny, és a közel 70 fős elit és ifjúsági férfi, illetve felnőtt nők az MKSZ országúti magyar kupa sorozatába gyűjtöttek pontokat.

www.facebook.com/VanikZoltanFoto

A Törökbálintot körbeölelő pályán, amely 6,3 kilométer hosszú volt, az elit férfi és ifjúsági mezőny 20 kört tett meg, a versenyzők 125 kilométer távon mindösszesen 1600 méter szintkülönbséget küzdöttek le. A versenyen komoly díjakért versenyeztek a bringások, hiszen az elit futamon összesen 585 000 Ft pénzdíjat kaptak az indulók.

Az elit futamok győztesei:
1. Pelikán János (Amplatz-BMC)
2. Kusztor Péter (Amplatz-BMC)
3. Marek Canecky (Amplatz-BMC)
1. Szeghalminé Kenyó Anita (Dr. Bátorfi-Agria KTK)
2. Bragmayer Zsanett (Uniqa Újbuda)
3. Marton Orsolya (Biondo Bike Club)

Mellettük Törökbálinton még soha nem látott 225 fős mezőnyből álló kerékpáros vágott neki a Tuttobici Kerékpárbolt és a Hungarofondo csapat szervezésében a Királyválasztó futamoknak. 2016. év Királya Specziár Viktor (Kőbányai Torna Club SE) lett, Királynője pedig Szeghalminé Kenyó Anita (Dr. Bátorfi-Agria KTK).

“Köszönjük a szponzorok segítségét, Törökbálint lakosainak türelmét, az önkéntesek, klubtagok, versenyzők segítségét, hogy ez a rendkívül színvonalas esemény ilyen jól sikerült” – mondta Steiner György, a verseny főszervezője, az MKSZ parasport szakágának vezetője.

“A következő három évben várunk benneteket, kerékpár szerető amatőr barátokat, minél nagyobb számban és avassunk királyokat, királynőket, versenyeztessük az utánpótlást és avassunk bajnokokat. És a profiknak adjunk helyet, hogy megmutassák erejüket és lezárhassák Magyarország legrangosabb egynapos versenyén az évet” – tette hozzá Elek Sándor, Törökbálint polgármestere.

'Fel a tetejéhez' gomb