Cyclo-crossMKSZ hírek

Pályázati kiírás MKSZ cyclocross versenyek szervezésére

A 2016/17-es szezonban a MAGYAR KERÉKPÁROS SZÖVETSÉG CYCLOCROSS szakága elhatározta, hogy aktívan részt vesz a szakág hazai versenyeinek támogatásában, amellyel azt szeretné elérni, hogy növekedjen a versenyek száma és színvonala – a növekvő igényeknek megfelelően. Ennek érdekében hozza létre a „cyclocross.hu” versenysorozatot (amelybe minden, a naptárba bekerülő esemény beleszámít), valamint a Magyar Kupa sorozatot. Az Országos Bajnokságot két részre bontjuk ebben a szezonban: A Felnőtt és Master magyar bajnokság az UCI által javasolt januári időpontra kerül, az utánpótlás magyar bajnokság azonban egy őszi időpontra (ez egy jelentős újítás a versenynaptárban).

A CX szakág 1-1 felnőtt és utánpótlás magyar bajnokságot, 6 magyar kupát és összesen több mint 10 „cyclocross.hu” futamot tervez ebben a szezonban. A letölthető pályázati kiírásban megjelöltük az időpontokat is, amelyekre lehet jelentkezni. Az időpontok kijelölésénél szempont volt, hogy a környező országokban mikor szerveznek CX versenyt, hogy a hazaiak mellett minél több külföldi versenyre is eljuthassanak a versenyzőink. Az MKSz CX szakága szervező egyesületeket keres! A pályázati kiírás tartalmazza a versenyszervezési minimumokat, a versenyek időpontjait, illetve az ehhez társuló szövetségi támogatás elemeit.

A jelentkezőnek a szövetségi támogatás nélkül is vállalnia kell a rendezést!

A jelentkezések beadási határideje:      2016. szeptember 15.

A jelentkezési lapokat (2. számú melléklet) aláírással ellátva, beszkennelve email-ben kérjük eljuttatni a cyclocross@bringasport.hu címre.

PÁLYÁZATI KIÍRÁS (pdf) >>

JELENTKEZÉSI LAP (word) >>

A beérkezett pályázatokat a Cyclocross Szakági Tanács és a CX Versenyszervezői Bizottság bírálja el a beadási határidő után 10 napon belül. A javaslat az MKSZ elnöksége elé kerül.

Az elbírálásban részt vesznek:

  1. Fejes Miklós cyclocross szakágvezető
  2. Tóth András CX versenyszervői bizottság vezetője
  3. Cser Gábor versenyzői érdekképviselet, szövetségi kapitány
  4. Vinczeffy Zsolt utánpótlás felelős
  5. Rokob Jakab kommunikációs felelős
  6. Szalma Csaba CX szakági tanácsadó
  7. Danó Péter
  8. Kéri István
  9. Búr Zsolt
  10. Szántai Vecsera Bálint
'Fel a tetejéhez' gomb