MKSZ hírek

MKSZ közlemény a 2016. július 24-i országúti kritérium bajnoksággal kapcsolatban

BringaSport – 2016.07.26 – Július 24-én került megrendezésre a 2016. évi Kritérium Országos Bajnokság Debrecenben, ahol az elit és U23-as férfi csapatok (egy kivétellel) úgy döntöttek, hogy a biztonsági feltételek hiánya miatt nem indulnak el a futamon.

A Magyar Kerékpáros Szövetség 2016-04-28. 6. számú elnökségi határozatával fogadta el az országúti szakág vezetése által összeállított versenyrendezési minimum követelményeket, amelyeknek a csapatok és egyéb résztvevők visszajelzései alapján a fent jelzett kritérium bajnokság nem felelt meg.

A versennyel kapcsolatos kivizsgálást a Magyar Kerékpáros Szövetség hivatala és jogi képviselői a tegnapi napon megkezdték. Amennyiben bármilyen hiányosság és szabálysértés megállapításra kerül, abban az esetben fegyelmi eljárást indít a szövetség a verseny szervezője, a Debreceni Kerékpáros Sport és Szabadidős Ifjúsági Egyesület ellen. A szabályszegések következménye lehet továbbá a szövetségi támogatás megvonása adott országos bajnokság tekintetében.

Hasonló helyzet áll fenn a június 26-i, Bonyhádon megrendezésre került Hosszútávú Országos Bajnokság ügyében is, ahol a verseny szervezője a Szekszárdi Szabadidős Kerékpáros Egyesület volt. A kivizsgálást a Magyar Kerékpáros Szövetség e bajnokság ügyében is megkezdte, a következmények ugyanazok lehetnek, mint a kritérium OB esetében.

'Fel a tetejéhez' gomb