Pálya

"Jó eredmény, hogy egy időt futottam a világranglistát vezető lengyellel" – Szalontay Sándor a litván C1-es versenyen

BringaSport – 2016.06.08 – Június első hétvégéjén került megrendezésre a C1 UCI kategóriás Panevežys pályakerékpáros verseny Litvániában, ahol Szalontay Sándor (Dr. Bátorfi Agria Kerékpár és Triatlon Klub) keirin és sprint versenyszámokban indult.

Az első napot igen erősen kezdte, a sprint kvalifikációs futamban második lett. Az első futamban egy litván bringással szemben továbbjutott, a négybe kerülésért lengyel ellenfelével szemben azonban alul maradt, végül a 8. helyet sikerült megszereznie.

“A sprint kvalifikációs eredménnyel nagyon elégedett vagyok, nem is számítottam ilyenre. Felkészülési időszakban jó eredmény, hogy egy időt futottam a világranglistát vezető lengyellel, Damian Zielinski-vel” – örvendezett Sanyi a versenyt követően.

A verseny második napján került sor a keirin versenyszámra, ahol Szalontay főleg lengyel versenyzőkkel küzdött és végül az 5. helyet szerezte meg.

“Az elődöntőben négy lengyellel mentem a futamot, tőlük taktikázásra lehetett számítani, nem volt más választás, beálltam inkább eléjük. Végül csak egynek sikerült megkerülnie, így tovább jutottam a döntőbe. Ott megint három lengyellel találkoztam, illetve egy litván és egy ukrán versenyzővel. Ismét az előre állás mellett döntöttem, mert három honfitárs mögé beállni nem jó taktika, ilyenkor vállalni kell. Végül az 5. lettem” – fejezte be a beszámolóját Szalontay Sándor.

'Fel a tetejéhez' gomb