BMX Racing

Helyzetjelentés a BMX válogatottról – Bujáki a világkupán remekelt, Szoboszlaiért a VB-n drukkolhatunk

BringaSport – 2016.05.26 – Jelenleg zajlik a UCI BMX Világbajnokság Medellin-ben, Kolumbiában, ahol Szoboszlai Patrik (Veszprémi Spartacus SE) képviseli hazánkat. A VB május 25. és 31. között kerül megrendezésre, bízunk benne, hogy Patrik remek eredményekkel tér haza a dél-amerikai országból. Ezt megelőzően a válogatott másik tagja, Bujáki Bence (GYSEV Sopron BMX SE) remek versenyzéssel vett részt az idei év harmadik UCI világkupa fordulóján Papendal-ban, Hollandiában.

Bujaki Bence - Papendal

Az idei legnagyobb világkupa futamon Bujákival együtt 162 BMX Cross versenyző állt rajthoz. A verseny különlegessége, hogy a pálya a riói olimpiai pálya másolataként épült.

A verseny előtt közvetlenül a világ minden részéről megérkező versenyzőkkel együtt volt lehetőség a felkészülésre. Bujáki Bence az idei legjobb formáját mutatva 2., 1. és 4. helyezést ért el a kvalifikációs versenyen, amelynek köszönhetően a 26. helyen jutott a legjobb 64 versenyző közé. Így a másnapi futamon a 48 kvalifikált versenyző között, a világranglista alapján kiemelt 16 versenyzővel együtt vehetett részt.

A fő versenyen, három selejtező futam után végül a 60. helyen végzett, ami azért is kiemelkedő eredmény, mert idáig rajta kívül ez csak egyetlen magyar versenyzőnek, Radasics Vilmosnak sikerült.

A papendali világkupa szereplését megelőzte számos Európa- és világszintű versenyen nyújtott kiváló teljesítményt, melyet szponzorai révén sikerült elérnie: Szerencsejáték ZRT, BMX Compiegne, Talent Novum KFT, Rider Unik, GYSEV Sopron BMX Se.

'Fel a tetejéhez' gomb