MTB

Montis hétvége a Vértes-hegységben – XCO és XCM Magyar Kupa

BringaSport – 2016.05.05 – TKTK sajtóközlemény – Május 6-8-án egy igazi hegyikerékpáros hétvégére várjuk a mountainbike szerelmeseit a Vértes-hegységbe. Immár a hatodik rendezvényünknek otthont adó várgesztesi Villapark – mint versenyközpont – nyújt remek kikapcsolódást és igazi sportélményeket.

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Május 6-án – pénteken – az Endura Vértes XCO Magyar Kupa futam hivatalos edzésével indul a hosszú hétvége. Szombaton az Olimpiai Cross futamai kerülnek lebonyolításra. Reggel a sport és utánpótlás korú versenyzők mérik össze erejüket, majd délután a master korosztály és Magyarország Elit-je csap össze a 4,2 km hosszú pályán, ami körönként 140m szintemelkedést tartalmaz. A tavalyi évekhez némileg módosult a nyomvonal, ami élvezetesebb és a nézők által jobban követhető lesz.

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Vasárnap a Ghost Villapark Vértes Maraton – ami az év első rangos marton eseménye – versennyel veszi kezdetét a 2016-os Magyar Kupa futam sorozat. Ami az útvonalat illeti, az utolsó napokban változtatnunk kellett a megszokott nyomvonalon. A Vértes-hegységbe egy ritka énekes madárfaj költözött, így több útszakasz került lezárásra.
Ez annyiban változtatja a lebonyolítást, hogy egy közel 30 km hosszú pályát a rövid- egyszer, a közép- kétszer, a hosszútáv pedig háromszor tesz meg. Ez azt is eredményezi, hogy az egy körön induló versenyzők egy teljesen új nyomvonalon versenyezhetnek.

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Hogy miért is érdemes akár egy hosszú hétvégét eltölteni a Villaparkban?
A két verseny mellett péntek- és szombat este tészta-party-val és egy meglepetés „versennyel” hangolhatunk a következő napi megmérettetésekre. E mellett Ghost tesztnappal, élményfürdővel és számos lehetőséggel kecsegtet a helyszín.

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Aki még esetleg nem nevezett a versenyekre, annak is van jó hírünk, mert az előnevezési határidőt (ami az utalás beérkezését jelenti) péntek délig meghosszabbítottuk.

A rendezvény honlapja >>

Endura Vértes XCO nevezés >>

Ghost Villapark Vértes Maraton nevezés >>

Szállásajánlat >>

Fotók: Vanik Zoltán

'Fel a tetejéhez' gomb