BMX Racing

Szoboszlai Patrik 24 UCI pontot szerzett a C1-es BMX versenyen Veronában

BringaSport – 2016.04.26 – Április 23-24-én került megrendezésre a C1-is kategóriájú Prova Circuito Italiano BMX verseny Veronában, Olaszországban, ahol Magyarországot a Veszprémi Spartacus SE versenyzői, Szoboszlai Patrik és Borbély Ferenc Benedek képviselték.

A magyar bringások már ismerik ezt a csodálatos BMX arénát, idén az Alpok-Adria Kupa első és második fordulóján már jártak ezen a helyszínen, amely a 2016-os Európa-bajnokság helyszíne is lesz júliusban. Két rajdomb és természetesen két hozzájuk rendelt pályaszakaszt kell teljesítenie a versenyzőknek, Szoboszlai már több alkalommal volt itt edzőtáborban, jól ismerte a pályát. A rendezvény színvonalára jellemző, hogy a világranglistán jelenleg 16. Tory Nyhaug is részt vett a versenyen.

VR2_8139

Szombaton tíz ország több mint háromszáz versenyzője nevezett az eseményre, Borbély Ferenc Benedek csoportjában 56, Szoboszlai Patrik csoportjában 32 induló volt. A selejtező futamokból Borbély a negyeddöntőbe került, a középdöntőbe kerülés azonban nem sikerült neki, így az összetettben a 18. helyen végzett. Szoboszlai kitűnő versenyzéssel a döntő futamba került, ahol a szombati napon 7. helyen végzett.

VR2_8612

Vasárnap Borbély a középdöntőig jutott és hajszál híján maradt le döntős helyezésről. A B döntőben az 5. helyen végzett. Az elite versenyzők selejtezőjéből Szoboszlai viszonylag simán jutott tovább. A középdöntőből a döntőbe kerülésért keményen meg kellett harcolnia, de sikerült, végül a 8. helyen végzett.

Eredmények:

Április 23. szombat
Április 24. vasárnap

'Fel a tetejéhez' gomb