Országút

Sikeresen lezajlott az országúti Diákolimpia Debrecenben

BringaSport – 2016.04.26 – Április 23-án szombaton, a debreceni Bocskaikert mellett, több mint 200 diák részvételével került sor a 2016-os országúti Diákolimpia időfutam és mezőnyverseny számaira, enyhén szeles, de napsütéses, jó időben.

Eredménylista – időfutam >>
Eredménylista – mezőny >>

Eredménylista – egyéni összetett >>
Eredménylista – csapatverseny >>

Öt korcsoportban, “A” igazolt vagy “B” amatőr osztályban versenyeztek a fiúk-lányok, ami azt jelenti, hogy összesen 20 kategóriában születtek eredmények. Aki mindkét versenyszámban teljesítette a napot, az egyéni összetett értékelésben is részt vehetett, valamint csapatversenyben is hirdettek eredményeket.

Az időjárás kedvezett a versenyzőknek, akik a délelőtti 6, illetve 10 kilométeres egyenkénti után, néhány óra pihenőt követően tömegrajtos mezőnyverseny keretében vágtak neki a 10, 19, illetve 38 kilométeres távnak, korosztály szerint. A jelenlévő szülők, kísérők, tanárok izgalmas versenynek lehettek tanúi. A hazaiak örömére a hajdúsági fiatalok számos dobogós helyezéssel zárták a versenyt, nemcsak a debreceni, de a püspökladányi, hosszúpályi diákok is szépen szerepeltek.

“Hosszú nap volt nemcsak a versenyzők, de a rendezők, versenybírók számára is, hiszen a kitelepüléssel, rajtszámfelvétel lebonyolításával, majd a futamok után az eredményhirdetéssel és a pakolással, kora reggeltől sötétedésig tartott a program” – mondta Nagy Zoltán, szervező DKSI elnöke. “Bízunk benne, hogy valamennyi résztvevő jól érezte magát a versenyen, és ezúton is kívánunk mindenkinek további sikeres szezont!”

ÁRENDÁS ROBI FOTÓI

EPERJESI GERGELY FOTÓI

Diákolimpia VI és IV-es korcsoport befutói:

https://www.youtube.com/watch?v=pPXaH3eGGhw

https://www.youtube.com/watch?v=9qMchSSZhAI

'Fel a tetejéhez' gomb