Országút

Tour de Hongrie hírlevél

BringaSport – 2016.04.19

Készen áll a 2016-os szezonra Lovassy Krisztián és a Tour de Hongrie-címvédő Tom Thill csapata
A 2015-ös Tour de Hongrie összetett győztesét, Tom Thillt, valamint a verseny legjobb magyar kerékpárosát, Lovassy Krisztiánt is a soraiban tudó luxemburgi Differdange-Losch kontinentális kerékpáros csapat 2016-ban is készen áll arra, hogy meghódítsa Európa országútjait. Hozzánk is eljönnek!

Ábrók Norbert: a Kontent-DKSI csapata a Tour de Hongrie-ra időzíti csúcsformáját
Ábrók Norbert kilenc éve vonult vissza a versenyszerű kerékpározástól, ám 2015-ben a DKSI színeiben visszatért a Tour de Hongrie-ra, ahol az egyik legnagyobb meglepetést szolgáltatva, két szakasz során is az első tízben zárt. Holott négy nappal a viadal rajtja előtt még biciklis futárként dolgozott…

Tour de Hongrie a Hazahúzó adásában (Videóval!)
Hazánk legnagyobb kerékpáros szakkiállítását, a Bringaexpó rendezték meg a Hungexpo területén, ahol a Hazahúzó magazin stábja is forgatott. Képernyőre került a legnagyobb hazai kerékpárverseny, a hat napos Tour de Hongrie is.

Team Stölting: a Tour de Hongrie után a pro-kontinentális vonalban
Óriásit lépett előre a Team Stölting: a tavaly Magyarországon is vitézkedő egyesület 2016-ra fúzió révén pro-kontinentális csapat lett, ráadásul egy igazi nagymenővel, az egykoron a Tour de Hongrie-n is zöld trikós Gerald Ciolekkel erősödött!

tdh_utvonal_2016

2016-ban is Szombathelyről rajtol a Tour de Hongrie
Hosszú évek kihagyását követően 2015. augusztus 4-én, Szombathelyen indult útjára a kilencvenedik születésnapján visszatérő Tour de Hongrie. A 2016-os Magyar Körverseny „Nagy rajtjának” újfent Magyarország egyik legidősebb városa, Vas megye székhelye ad otthont.

Kastélytól kastélyig, országimázs Tour de Hongrie módra
A 2016-os Tour de Hongrie egyik fontos állomása lesz Fertőd települése, amely az első szakasz rajtállomásaként fogadhatja június 29-én a nemzetközi mezőnyt. A szombathelyi prológot követően a körverseny egyik legszebb etapja indul az Esterházy-kastély elől, a keszthelyi Festetics-kastély irányába.

Keszthely idén is a Tour de Hongrie fontos állomása lesz
A tavalyi Tour de Hongrie egyik fontos állomása volt Keszthely települése. Az idén újfent kiemelt szerepet kap a város azon a szakaszon, amely a fertődi Esterházy-kastély szépségeit igyekszik ötvözni a keszthelyi Festetics-kastély pompájával.

Siófok: a város, amelyet Darth Vader is annyira kedvel
Tavaly Darth Vader teljes testőrségével állta útját a Tour de Hongrie mezőnyének Siófokon, szerencsére a versenyt csak néhány percre zavarta meg ez a csillagközi incidens. Az idén is meglátogatja a Balaton partját a karaván.

Cegléd, Kossuth városa, a Tour de Hongrie új láncszeme
A 2016-os Tour de Hongrie harmadik szakasza július elsején Cegléd központjából, a Kossuth-térről rajtol. Az alföldi, teljesen sík szakasz végén látványos mezőnyhajrá várható a Karcagon felállított célban.

Karcag, a Tour de Hongrie hungarikuma
A 2004-es évet követően, amikor Karcag, mint rajtállomás egyszer már szerepelt a Tour de Hongrie programjában, a 2015-ös a kilencvenedik születésnapján visszatérő versenyen a település kiemelt városként kapcsolódott be újra a programba.

Kékestető: a Tour de Hongrie királynője
Ahogyan a múltban már több ízben, úgy természetesen a 2016-os Tour de Hongrie királyszakasza során is hazánk legmagasabb pontjának, a Kékestetőnek a meghódítása lesz a feladat.

Gyöngyös, a Mátra kapuja
A Mátra kapuja csaknem egyidős a rangos kerékpárverseny történelmével, hisz elsőként a 4. Tour de Hongrie során, 1929-ben került be a viadal útvonalába. Mivel a Kékestető befutója – ha lehet így fogalmazni – kihagyhatatlan a Magyar Körverseny útvonalából, a közelben fekvő Gyöngyös is évről évre komoly szerepet vállal a legnevesebb hazai bringás esemény megrendezéséből.


További információ:

Gombkötő Roland, mobil: 06 (30) 934-3534, e-mail: sajto@tdh.hu

Fotó: Vanik Zoltán

'Fel a tetejéhez' gomb