Cyclo-cross

Cyclocross Világbajnokság: beszámoló ifi versenyzőink szerepléséről

BringaSport – 2016.01.31 – Január 30-31-én került megrendezésre a UCI Cyclocross Világbajnokság Zolderben, Belgiumban. Magyarországot junior versenyzőink képviselték: Szöllősi Ferenc (Szingó Balaton Team), a Magyar Bajnokság U19-es aranyérmese, valamint Orosz Gergő (Ferencváros Szabadidős SE), aki ugyanebben a korosztályban az OB-n a harmadik lett.

DSC_0490_3

A csütörtöki és pénteki hivatalos pálya edzések után sajnos igazuk lett az időjósoknak: szombatra jelentősen megváltoztak a talajviszonyok, a szelesről esősre váltó időjárás miatt. Ez keresztül húzta az egész mezőny eddigi számítását, a mieinknek még az is nehezítette a dolgát, hogy a mezőny végén szólították rajthoz őket.

SAM_3531_2

Szöllősi Ferenc (Szingó Balaton Team)

Fiaink becsülettel küzdöttek, de sajnos Orosz Gergőt két körrel a vége előtt, Szöllősi Ferencet pedig a 80% szabályt túlságosan is betartva, még a percekkel később érkező világbajnok előtt, az utolsó körre fordulva szólították ki. Ferencet a végeredményben a 63., Gergőt a 64. helyre sorolták.

SAM_3532_2

Orosz Gergő (Ferencváros Szabadidős SE)

A kívülről kudarcnak tűnő eredményt egy hosszú út első lépésének kell tekintenünk. A cyclocross szakágban is ilyen fiatalokra van szükség, akik meg merik mérettetni magukat a világ elitje között. Ez az első lépés készíti elő a „terepet” a 2016-ban induló előre megtervezett versenyeztetési rendszerünknek. Ez pedig sikeresebb VB szereplést eredményez a 2016/2017-es versenyévadban a nemzetközi, külföldi versenyeket is felvállaló fiataljainkkal.

Gratulálunk Ferenc és Gergő szerepléséhez!

UCI Cyclocross VB eredménylista >>

'Fel a tetejéhez' gomb