Pálya

Szalontay Sándor a litván válogatottal folytatja a felkészülést

BringaSport – 2015.11.05 – A Magyar Kerékpársportok Szövetsége és a pályakerékpáros szakág vezetősége úgy döntött, hogy Szalontay Sándort visszahívja a UCI World Cycling Centeréből. Sándor november 6-án érkezik haza Svájcból és november 9-én utazik tovább Litvániába, ahol felkészülését a litván válogatottal folyatja tovább.

A döntést az indokolja, hogy válogatott sprinterünk által az Európa-bajnokságon és a Világkupa-sorozat első állomásán mutatott teljesítmény elmaradt a várttól, formája visszaesést mutat. A teljesítménycsökkenés fő okaként Sándor maga is a WCC-ben végzett munkát jelölte meg, kérése és a szakágvezetés szakmai javaslata alapján az MKSZ úgy döntött, hogy jóváhagyja a változtatást.

„Sok minden megváltozott amikor visszatértem Svájcba, például új edzőt kaptam, ami nem annyira szerencsés, hiszen korábban már egy bevált stratégiára építve edzettünk” – mondta Szalontay Sándor, a Dr. Bátorfi-Agria KTK versenyzője. „Örömmel térek vissza a litván csapathoz, az ottani válogatottal úgy érzem jobb a hatásfoka az edzéseknek, igazi csapatmunka folyik, kifejezetten a versenyekre koncentrálva.”

Szalontay Sándor idén már két hónapot készült Litvániában, a közös munka eredményeképpen pedig új 200 méteres repülőrajtos időfutam magyar csúcsot állított fel kiváló – 10,039 másodperces – időeredménnyel. A litván válogatott kedvező feltételek mellett tudja vállalni Sándor foglalkoztatását, szállást és edzéslehetőséget ingyen biztosítanak számára, így csupán az ellátás és az utazás költségeit kell finanszírozni. A két litván válogatott sprinter szemszögéből azért előnyös a Sándorral való közös felkészülés, mert a gyorsasági pályások esetében különös jelentősége van a kellő számú és megfelelő erőnlétű edzőpartnereknek, és a Dr. Bátorfi-Agria KTK versenyzője ilyen tekintetben ideális partner számukra.

A változtatástól az MKSZ és a szakágvezetés azt reméli, hogy segítségével sikerül Sándor sportformájának fejlődő tendenciáját visszaállítani, és a szezon hátralévő részében ismét hozza – vagy akár túl is szárnyalja – két hónappal ezelőtti teljesítményét.

Kapcsolódó hírek

Back to top button
Close
Close
X
X