Pálya

Pályakerékpáros EB: új országos csúcs 4000 méteren Lovassy Krisztiántól

BringaSport – 2015.10.17 – Ma délelőtt került sor a grencheni Pályakerékpáros Európa-bajnokságon a 4000 méteres egyéni üldözéses versenyszám előfutamaira, ahol Lovassy Krisztián új abszolút magyar csúcsot futott.

Krisztián már az Európa-bajnokság előtt elmondta, hogy az országúti versenyszezon után nem jutott idő pályakerékpáros edzésekre, pár nap görgőzésből és a kinti edzésből Svájcban nem lehet csodát tenni, de az országos csúcs megdöntését mindenképpen célba vette, ehhez Víg Aurél 4:36,8 perces, 1997-ben Bécsben futott idejénél kellett jobbat hajtani.

“Előzetesen úgy számoltam, 32-33-ra lehetek képes, de most azt mondom, lehetett volna akár 30 körül is, ha délután van a verseny. Sajnos nem tudtam kipihenni magam. Későn volt tegnap a pontverseny, nehezen ment vissza a pulzusom, egykor még 75 volt a nyugalmi, 7-kor reggeli, 5 órát sikerült aludni” – mondta Lovassy Krisztián.

Krisztián végül 4:35 alá került, ami magyar bringásnak eddig még soha nem sikerült pályán, az új országos csúcs 4:34,483 perc. A délutáni döntőkbe nem sikerült bekerülni, a legjobb időt a svájci Stefan Kueng jegyezte 4:15,678 perccel.

Lovassy remekül szerepelt az EB-n, 7. helyezést ért el scratch versenyszámban és 11. lett a pontversenyen. Innentől Szalontay Sándoré a főszerep a bajnokságon, holnap keirinben áll majd rajthoz.

Eredménylisták folyamatosan az EB alatt: IDE KATTINTVA

Forrás: bikemag.hu

'Fel a tetejéhez' gomb