Pálya

Szalontay Sándor 17. lett sprintben a pálya Európa-bajnokságon

BringaSport – 2015.10.16 – Jelenleg, október 14. és 18. között zajlik a pályakerékpáros Európa-bajnokság Grenchenben, Svájcban, ahol hazánkat két kiváló kerékpáros, Szalontay Sándor és Lovassy Krisztián képviselik. A riói olimpiai kvalifikáció szempontjából is fontos bajnokságon nem sikerült a bravúros eredmény, Szalontay Sándor sajnos önmagához képest sem teljesített jól ma a sprintben.

A svájci Grenchen velodrómjában – ugyanitt – Szalontay egy hónappal ezelőtt még országos csúcsot, 10,039 mp-t hajtott a kvalifikációban, majd meg is nyerte a sprint versenyt. Ma délelőtt 10,222-re volt képes, ami a legjobb 18 továbbjutó hely közül a 17.-re volt elég, ez egyet jelentett azzal, hogy klasszis ellenfelet kap, a 2. helyen kvalifikáló cseh Pavel Kelemen személyében.

Kelemen simán jutott tovább Sanyival szemben, maradt a reményfutam, szintén a két lehető legerősebb, legrutinosabb ellenféllel szemben. A magyar versenyző itt is megpróbált elölről hajrázni, de a lengyel Rafal Sarnecki és a német Maximilian Levy sokkal gyorsabbak voltak.

sanyika_2

Az olimpiai kvalifikáció szempontjából hátra lévő fontos versenyek közül talán itt „hazai pályán” vártuk a legjobb eredményt a svájci UCI-központban készülő sprinterünktől, a mai eredmény alapján nehéz lesz a folytatás, de dolgozni kell a távolabbi jövőbe tekintve is. Szalontay keirinben indul még az Eb-n, a tegnap scratchben kiváló 7. helyet elérő Lovassy Krisztián este pontversenyben indul majd.

Eredménylisták folyamatosan az Eb alatt IDE KATTINTVA

Forrás: bikemag.hu

Kapcsolódó hírek

Back to top button
Close
Close
X
X