Pálya

Lovassy Krisztián 7. scratchen a pályakerékpáros Európa-bajnokságon

BringaSport – 2015.10.16 – Jelenleg, október 14. és 18. között zajlik a pályakerékpáros Európa-bajnokság Grenchenben, Svájcban, ahol hazánkat két kiváló kerékpáros, Szalontay Sándor és Lovassy Krisztián képviselik. Tegnap került sor Krisztián első megmérettetésére, ahol remekül teljesített: scratch versenyszámban a 7. helyet szerezte meg!

A 60 körös (15 km) véghajrás versenyszámban több csoport szerzett körelőnyt, az egyikben Lovassy is benne volt, így a hajrában már garantált volt a top10-es eredmény! Krisztiánnak végül a 7. helyen sikerült végezni, a versenyt a két körelőnyt is szerző spanyol Sebastian Mora nyerte.

lovassy

Krisztián 7. helye magyar mércével kiváló eredmény, ennek ellenére maximalistán nyilatkozott, nem volt elégedett: “Elrontottam a végét, mert végig az volt bennem, hogy 3 körrel a hajrá előtt belószolok, de aztán túlagyaltam. Remélem holnap a pontverseny még jobb lesz!”

Lovassy ma a pontversenyben, holnap, október 17-én 4000 méteres egyéni üldözőversenyben és selejtezőben áll rajthoz.

A World Cycling Centerben készülő Szalontay Sándor számára ez a megmérettetés lesz az első abból a hátralévő öt kvalifikációs versenyből, amelyeken sikeresen szerepelve elnyerheti a kvótát a riói olimpiára. Sanyi ma sprintben, október 17-én 1000 méteres állórajtos időfutamban, október 18-án pedig keirinben áll rajthoz. Kvótaszerzésre sprint és keirin számokban van esélye.

Forrás: bikemag.hu

'Fel a tetejéhez' gomb