BMX Racing

Magyar dobogósok a BMX Alpok-Adria Kupa legújabb fordulóin

BringaSport – 2015.09.18 – Szeptember 12-én és 13-án ismét az olaszországi Rivignano adott otthont az Alpok-Adria Kupa legújabb fordulóinak. Az elite kategóriában szombaton Szoboszlai Patrik (Lőrinc 2000 SE) a második, Vincze Gergely (Gencsapáti KSE) a harmadik helyen végzett, vasárnap Patrik ismét a második, Gergely a negyedik lett.

Március végén a felnőtt és az utánpótlás válogatott keret edzőtáborban volt ezen a helyen, és májusban több magyar versenyző is rajthoz állt egy nemzetközi C1-es versenyen Rivignanoban, ahol 35 ranglista pontot szereztek.

“Alapvetően már ismertük a pályát és a környezetét, és reménykedtünk, hogy minél jobb eredményeket tudnak majd a versenyzők elérni.” – mondta Borbély Ferenc, a BMX szakág vezetője. “Nagyon fontos állomása volt ez a magyar BMX crossosoknak, hiszen a felnőtt és utánpótlás korosztályban is dobogós, végső helyeken végezhetnek az összetettben. Négy ország több mint 100 versenyzője jelezte előzetesen a részvételét a rendezvényre.”

11988308_984323931661709_8248128676627889267_n

Szombaton a 8 évesek csoportjában Borbély Ferenc Benedek (Veszprémi Spartacus SE) és Zsembery Boldizsár (Törökbálinti BMX Klub SE) a döntőbe került. Borbély a legjobb nyolc között elsőként választhatott starthelyet. A kettes pályáról indult és nagyon jó rajtot követően egészen az utolsó kanyarig az első helyen tekert, de a kanyar bemenetnél a szlovén Miha Ceh alá fordult, és Borbély hiába hajrázott, centiméterekkel lett második helyezett, ami nagyszerű eredmény. Zsembery a negyedik helyen végzett.

15-16 éves korcsoportban Pichler Igor volt érdekelt. Pichler szintén nagyon jó helyen áll az összetett állásban és fontos volt számára is a dobogós helyezés elérése. Nagyon rosszul rajtolt, de az első szakaszon sikerült előbbre kerülnie. Ötödikként ért célba.

Az elite kategória fináléja következett, a döntőben két magyar versenyző, Szoboszlai Patrik és Vincze Gergely volt. Az olaszok top elite versenyzője Giacomo Fantoni rajtolt a legjobban, majd Szoboszlai és Vincze következett, 2. és 3. helyezéssel, egészen kiváló eredmény!

Vasárnap reggel 9 órakor kezdődtek az edzések a legkisebb korcsoport számára, majd 11 órakor a verseny az összes osztálynak.

Borbély a selejtező futamokat első, Zsembery második helyen zárta. Mindketten ismételten a legjobb nyolc között voltak. A rajt Borbélynak sikerült a legjobban, de a szlovén kisfiú elugrott mellette az első akadályon. Borbély 2., Zsembery a 4. helyen fejezte be a versenyt.

12004134_984321401661962_4716843099906517857_n

13/14 évesek csoportjában Pichler Igor a szombatihoz naphoz hasonlóan katasztrofálisan rajtol, de az utolsó métereken sikerült feljönnie a harmadik helyre.

Elite döntőben a szombati naphoz hasonlóan két magyar, Szoboszlai Patrik és Vincze Gergely került. Az első kanyarban szinte együtt fordult az egész mezőny, de a második szakaszon Szoboszlai gyorsított és második helyen tekert, mögötte Vincze. Mindketten hajráztak a célegyenesben, de ez már nem volt elég a győzelemhez, Patrik a második, Gergely a 4. lett.

11. forduló – szombati eredmények >>
12. forduló – vasárnapi eredmények >>

'Fel a tetejéhez' gomb