Pálya

Még egy lépéssel közelebb Rióhoz – Szalontay Sándor kivívta a jogot a világkupa sorozatban való részvételre

BringaSport – 2015.09.17 – Szalontay Sándor (Bátorfy-Agria KTK), az ország jelenleg legsikeresebb sprinter versenyzője kivívta a jogot a pálya világkupa sorozatban való részvételre, amely még egy lépéssel közelebb hozta az olimpiai kvóta megszerzéséhez. Kiváló teljesítmény ez Sándortól, és nagyon nagy mérföldkő az olimpiához, ugyanis a kvóta megszerzése csak világkupa és világbajnokság helyezésekkel lehetséges.

A világkupa helyekért több mint 200 sportoló versenyzett, és végül 35-en indulhatnak a sorozaton, köztük Sándor is. Összesen három világkupa futam kerül megrendezésre az elkövetkezendő hónapokban: az első október 30. és november 1. között Columbiában, a második december 5-én és 6-án Új-Zélandon, a harmadik pedig 2016. január 16-án és 17-én Hong Kongban.

A legutóbbi UCI pontszerző versenye Sándornak az augusztus végi kétnapos UCI Class 1-es besorolású nemzetközi pályaverseny volt Prostějovban, Csehországban, ahol az 1000 méteres állórajtos időfutamban az előkelő harmadik helyen végzett.

Eredményes felkészülést és sok sikert kívánunk Sanyinak az előtte álló versenyekhez!

Kapcsolódó hírek

Back to top button
Close
Close
X
X