Pálya

Szalontay Sándor: új magyar csúcs és sprint győzelem Svájcban!

BringaSport – 2015.09.14 – Szeptember 10-én Szalontay Sándor (Bátorfy-Agria KTK) új magyar csúcsot ért el felnőtt férfi fedett pályás 200m repülő rajtos időfutamon (10,039”), majd a sprintversenyben is győzedelmeskedett Grenchen-ben, Svájcban. Gratulálunk!

Sándor az ország jelenleg legsikeresebb sprinter versenyzője, aki előkelő helyen áll a világranglistán és olimpiai reménységünk. Rövid kihagyás után szeptember 1-től ismét a World Cycling Center-ben (WCC), az UCI edzőközpontjában készül a versenyekre, ami magába foglalja Sándor teljes speciális felkészítését, a szükséges eszközöket, és minden feltételt ami ahhoz kell, hogy olimpiai kvótát szerezhessen. A WCC-ben biztosított infrastrukturális háttér korábban is kimagasló előrelépést hozott a versenyző pályafutásában, mind technikai, mind fizikai téren hatalmasat fejlődött, és a most elért eredmények azt mutatják, hogy Sándor jó úton halad a riói olimpia felé.

Egy hónap múlva, október 14. és 19. között szintén Grenchen-ben, ugyanezen a pályán kerül megrendezésre a Pálya Európa Bajnokság, ahol Sanyi ismét megméretteti magát sprint, keirin és 1000m versenyszámokban.

Szalontay Grenchen

Kapcsolódó hírek

Back to top button
Close
Close
X
X