Országút

Sárga trikót szerzett D. Kovács Dávid a szlovák 52. Nemzetközi Kerékpáros Napok első szakaszán

BringaSport – 2015.09.08 – Szeptember 5-én és 6-án újabb szlovák versenyen vettek részt a Tipográfia TE kerekesei, kiegészülve Orosz Gergővel, a Ferencvárosi Szabadidős SE tehetséges serdülő versenyzőjével. Az 52. Nemzetközi Kerékpáros Napok (Dubnica nad Vahom) mezőnyét serdülő és ifjúsági versenyzők közös csapatai alkották, korosztályonként külön értékeléssel. A viadalon a szlovák, cseh és magyar fiatalok mellett rajthoz állt – többek között – a lett és a fehérorosz válogatott is.

Az első szakaszon folytatta idei kiváló szereplését D. Kovács Dávid, mivel több másodperces előnnyel utasította maga mögé a 110 bringást számláló mezőny egészét és így megszerezte a sárga trikót! Peák Barna 7. helyen érkezett és a serdülő Karl Ádám is az első 20-ban végzett.

Az esti program egy kritériumversenyt tartalmazott, mely sajnos nem hozott szerencsét a mieinknek, mivel D.Kovács Dávid és Karl Ádám is bukott, de szerencsére ezt csak az összetett helyezésük bánta. A körözésen mieink közül a legjobban Peák Barna szerepelt.

Vasárnap újabb országúti szakasz várt rájuk, amelyen már sajnos nem tudtak javítani, így a két nap után Peák Barna az összetett 7. helyen végzett, D. Kovács Dávid és Karl Ádám pedig az első 20 között szerepelt a végelszámolás során.

'Fel a tetejéhez' gomb