MTB

Szeptember 13-án ismét C2-es Elimina Tour XCO futam lesz Nagykanizsán

BringaSport – 2015.08.26 – Az idei szezon sem múlhat el Elimina Tour futam nélkül, bár a korai évekkel ellentétben kimarad a belvárosi eliminator (XCE) futam a versenyhétvége programjából és egyedül olimpiai krossz (XCO) futamot rendeznek Nagykanizsán.

Versenykiírás >>

DSC_8275

„Sajnos a pár éve kitalált eliminator szakág nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.” – ezt bizonyítja az a tény is, hogy az UCI is levette az eliminator futamokat a világkupa programról. „Nagy reményekkel hívtuk életre az Elimina Tour sorozatot. Bíztunk benne, hogy szép jövő áll a brand előtt. Bár büszkén mondhatom, hogy színvonalas versenyeket szerveztünk elismert, nemzetközi versenyzők részvételével, mégis be kellett látnunk, hogy a befektetett energia egyszerűen nem térült meg. Az UCI döntése és a szakág hanyatlása csak segített minket a döntés meghozatalában. Mindazonáltal mivel a Sport Vision & Solutions Kft. küldetése a mountain bike sport népszerűsítése, szeretnénk továbbra is minőségi versenyeket szervezni. Tavaly a mi kezdeményezésünkre, Nagykanizsa megyei jogú város támogatásával és profi csapatunk (Waberer’s Areus MTB Team) versenyzőinek tervezésével megépült egy igen színvonalas épített XCO park a Nagykanizsai Csónakázó-tó partján. Már tavaly megkezdtük az eliminator versenyekből szerzett tapasztalataink beépítését az olimpiai krossz verseny szervezésébe, egyből egy C2-es futammal. Sokat tanultunk az első XCO versenyünkből, ezért az idén szeretnénk a tavalyinál még színvonalasabb versenyt szervezni és bízunk benne, hogy ezúttal az időjárás is kegyes lesz hozzánk.” – mondta a verseny főszervezője, Tóth Árpád.

A nagykanizsai XCO parkot a lehetőségekhez mérten sármentesítik a szervezők, hogy szélsőséges időjárás esetén is versenyezhető legyen. Néhány ugrató és döntött kanyar is átépítésre került a versenyzők visszajelzése alapján.

DSC_7917

A futamot szeptember 13-án vasárnap rendezik Nagykanizsán a tavalyival megegyező helyen. Magyar versenyzők az Odin rendszeren keresztül tudják leadni nevezésüket. Mivel a verseny idén is elnyerte az UCI C2-es minősítést, az elit mezőnyben pénznyereményért és értékes olimpiai kvalifikációs pontokért megy majd a harc, megéri tehát kilátogatni a versenyre. Természetesen az Elit kategóriák mellett, minden korcsoport számára biztosítanak versenyzési lehetőséget a szervezők.

A szurkolók szórakoztatására idén egész napos programmal készülnek a szervezők, a kanizsai polgármesteri hivatallal összefogva, hiszen a közös cél egy igazi kanizsai bringa fesztivál létrehozása.

'Fel a tetejéhez' gomb