MTB

Olaszországban zárult az idei XCO világkupa szezon

BringaSport – 2015.08.26 – A Val di Sole-ban rendezett világkupa forduló egyben a szezon utolsó állomása is volt a 2015-ös MTB XCO világkupa sorozatnak. A futam és ezzel együtt a sorozat bajnoki címét is bezsebelő svájci kiválóság, Nino Schurter ismét kiélezett csatát vívott a francia klasszissal, Julien Absalonnal szemben, aki ezúttal is az utolsó körben maradt csak alul a svájcival szemben.

20150809_160411kicsi

A magyarok közül ismét Juhász Zsolt és Parti András, a Waberer’s Arues MTB Team válogatottjai álltak a rajtvonalhoz. Bár egyiküknek sem ez volt élete világkupája, még sincs okuk a panaszra. Rengeteg értékes UCI pontot gyűjtöttek az országnak az egész szezonban és mindenképpen bíztató, hogy kijelenthetjük, Parti András mellett Juhász Zsolt is magabiztosan és eredményesen tud teljesíteni bármilyen világversenyen a világ bármely pontján. Ez mindenképpen biztató jel, így egy évvel az olimpia előtt.

20150809_155856kicsi

„Húzós verseny blokkon vagyunk túl, rengeteg utazással. Az idei az első olyan szezonom, ahol többet voltam külföldön, mint otthon. Ezt az utolsó olasz fordulót már nagyon vártam. Az összes közül ez a kedvenc helyszínem. Bár a lépés most nem úgy jött ki, ahogy kellett volna, mégis örülök, mert összességében jó szezonom volt.” – mondta Juhász Zsolt

20150805_120029_kicsi

„A világkupa sorozat zárását nem egészen így terveztem. Ennek ellenére ahhoz képest, ahogy a hét elején éreztem magamat, elégedett vagyok azzal is, hogy körhátrány nélkül célba értem a 70. helyen. Kedden még az is kérdéses volt, hogy el tudok-e utazni, mert egy vírus úgy ledöntött a lábamról. Utána is nagyon gyenge voltam és csütörtökön már utazni kellett. A starthoz állásról is csak szombaton döntöttem. Nem is izgultam túl a versenyt, egyszer még pumpálni is megálltam a depóban, mert eresztett kicsit az első kerekem. Edzésnek mindenképpen jó volt. Úgy tűnik, a betegség érdemi részén túl vagyok. Két hét múlva világbajnokság Andorrában, addigra szeretnék 100%-os lenni. Holnap már nem is haza, hanem a VB helyszínére, Andorrába utazunk!”– értékelt Parti András

Az andorrai világbajnokság az utolsó állomása az idei „nagy” világversenyeknek, így fontos lenne egy jó szereplés a mieink részéről. Nem lesz könnyű dolguk, ugyanis a magaslati körülmények még a legnagyobb versenyzők erőnlétére is komoly befolyással bírhatnak.

'Fel a tetejéhez' gomb