Para

Parakerékpárosaink sikeresen megtartották a paralimpiai kvótát a Világbajnokságot követően is

BringaSport – 2015.08.04 – Július 29. és augusztus 2. között került megrendezésre a Parakerékpáros Világbajnokság Nowill városában, Svájban, ahol Butu Arnold Csaba és Garamszegi László (TuttoBici Hungarofondo) képviselték hazánkat.

Mint arról korábban már hírt adtunk, múlt csütörtökön a rendkívül nehéz hegyi időfutamon a 21. helyen végzett tandem párosunk. Szombaton került sor a mezőnyversenyre, ahol a magyar versenyzők a 24. helyen értek célba. Butu Arnold Csaba és Garamszegi László remek teljesítményüknek köszönhetően mind Világbajnokságon, mind a Világkupán elindultak és célba is értek, ezért sikeresen megtartották a tavaly megszerzett paralimpiai kvótát.

Egy kis pihenő után következik szeptemberben két Európa Kupa Belgrádban és Prágában.

“Ezekre a versenyekre már a tervek szerint többen utaznak, nagyobb válogatottal tervezzük a parakerékpáros szakág képviseletét. Most először sikerült paralimpiai kvótát szereznie a kerékpársportnak, és emiatt egyre nagyobb az érdeklődés, és egyre többen ülnek kerékpárra a sérültek és fogyatékosok közül is” – mondta Steiner György, az MKSZ parasport szakágának vezetője. “A nagyobb kontingensnek biztosan tagja lesz Barkóczi Péter (Sirályok SE), aki már korábban világranglista pontokat szerzett az év során. Csabán és Péteren kívül csak Katona Ottó rendelkezik a nemzetközi szövetség orvosi akkreditációs papírjaival, ezért meghívást kap ő is a csapatba. A szintén papírokkal rendelkező korábbi kiváló versenyző Legeza György sajnos a versenyzést befejezte. Rajtuk kívül sajnos világranglista pontszerző nem lehet senki a magyarok közül, amíg valamely világkupán az orvosi vizsgálaton át nem mennek. Viszont az egyre jobb formában lévő versenyzőknek is esélyt teremtve, illetve nemzetközi tapasztalat szerzése céljából meghívást kapnak a korábbi és jelenlegi triatlonisták közül Ocelka Róbert, Lengyel Zsófia (FTC), Bók László, illetve Boronkay Péter (dr. Bátorfi AKTK) is. A 2016. évi paralimpiára ezzel az ütőképes csapattal a szövetség mindent megtesz, hogy esetleg további paralimpiai helyeket szerezzünk!”

'Fel a tetejéhez' gomb