MTBTriál

Kiválóan teljesítettek a magyar bringások a hétvégi Mountain Bike és Trial Európa-bajnokságon

BringaSport – 2015.07.27 – Július 22. és 26. között került megrendezésre a Mountain Bike és Trial Európa-bajnokság Olaszországban, ahol a magyar válogatott minden idők legjobb szereplését produkálta a világversenyeket tekintve.

Csütörtökön a Juhász Zsolt, Valter Attila, Benkó Barbara, Dina Márton alkotta csapat 6. helyezést ért el a cross country csapatváltó versenyen.

IMG_0021_2

Pénteken és szombaton Hegedűs László trial bajnokunk remekelt az EB-n, miután a pénteki kvalifikációban ötödik helyen jutott a döntőbe, a fináléban végül sikerült a 4. helyet megszereznie. És mivel az európai élmezőny gyakorlatilag a világ élmezőnyének felel meg, ezzel a helyezéssel élete legjobb eredményét produkálta.

11802654_747916388650720_1760118686104361447_o

Szombaton versenyeztek a junior (U19) XCO bringások, a dán Simon Andreassen mögött Valter Attila (Cube-Csömör) a 32. helyen, Kádi József (Cube-Csömör) a 39. helyen végzett, Dina Dániel (PCCC) egy kör hátrányban fejezte be a versenyt a 66 indulóból.

A vasárnapi XCO-futamok sorát az U23 férfi verseny nyitotta, ahol Dina Márton (Cube-Csömör) 29. lett. Délben következett Benkó Barbara (PCCC), aki szenzációs versenyzéssel a 10. helyet szerezte meg az elit nők között, 5:13 percre Jolanda Nefftől.

Benkó Barbara így foglalta össze a remek napot a versenyt követően:

“Elég érdekes időjárás volt. Hétközben még kánikula, tegnap esett, ma meg megint sütött a nap. A pálya már nem volt saras, száradt sokat. Maga a profil elég durva holt, iszonyú meredek emelkedők, viszont lefelé inkább volt gyors, mint technikás. A rajtot közepesen kaptam el, de sikerült felboxolni magam top 15-be a rajtkörön, majd sikerült még pár embert verseny közben megelőzni.

Jól éreztem magam, optimista voltam a csapatverseny után, mert már ott a 2. legjobb időm volt a lányok között. Tudtam, ha jó napom van, meglehet az áhított top 15, de hogy top 10, ezt álmomban sem gondoltam volna. Na jó, ott igen. Nagyon örülök, óriási mentális plusszal repülök így a tengerentúlra! Különösen örülök annak, hogy az edzőm, Lengyel Tamás végre élőben is láthatott versenyezni, mert kijöttek a feleségével “nyaralni”, és segítettek mindenben, amiben tudtak! Köszönöm a sok szurkolást és gratulációt is otthonról, végre megtört az átok és nemzeti mezben is sikerült jól mennem!”

Az elit férfiak XCO versenyében Juhász Zsolt (Waberer’s Areus MTB Team) és Parti András (Waberer’s Areus MTB Team) képviselték Magyarországot, és a mezőny első felében végeztek. Zsolt a 29. helyen 6:30 perc hátránnyal az Európa-bajnok Julien Absalon (1:33:31) mögött, András pedig 36. lett 7:25 perc lemaradásban a francia világklasszishoz képest.

Gratulálunk!

Forrás: bikemag.hu

'Fel a tetejéhez' gomb