BMX Racing

Buday Ádám 8. lett cruiser kategóriában a BMX Világbajnokságon

BringaSport – 2015.07.24. – A Buday testvérek alaposan kitettek magukért az idei BMX világbajnokságon, amely július 21. és 25. között zajlik Zolder-ben, Belgiumban. Szerdán Buday Zoltán challenge kategóriában lett a döntőben 6. helyezett, tegnap pedig testvére, Buday Ádám szintén döntőbe került, ahol 8. helyezést ért el!

P7231461

Reggel nyolc órakor kezdődtek a selejtező futamok a cruiser 24″-os kategóriában, 28 ország 57 versenyzője nevezett a csoportba. A tegnapi fárasztó nap után ma egy újabb megmérettetés előtt állt a két magyar versenyző, Buday Ádám és Buday Zoltán, a Veszprémi Spartacus SE versenyzői. A selejtező futamokat viszonylag simán teljesítették, ha lehet ilyet mondani a BMX cross sportágban. Versenyek alkalmával egy-egy szituációban gyakori a test-test elleni küzdelem, és résen kell lenni, hogy az igen rövid idő alatt lezajló futamokban mindig a megfelelő pozícióba legyen a versenyző. A negyed döntők következtek, ahonnan csak a legjobb négy versenyző került tovább. Zoltán kezdett először, majd Ádám volt soron. Nagyon kemény küzdelemmel mindketten a legjobb 16 induló közé kerültek.

p7201353_0

A döntőbe jutásért Zoltán az első egyenes közepén még a továbbjutást jelentő 4. helyen tekert, de leszorították és elesett. Nagyon sajnáltuk, hiszen meglehetett volna a döntő.

Ádám a következő futamban állt rajthoz és nagyon rosszul indult. Az első kanyarban utolsóként fordult, de minden szakaszon leelőzött egy versenyzőt és az utolsó egyenesben óriási hajrával sikerült a negyedik helyen áthaladnia a célvonalon.

Nagyon rövid szünet következett, majd a döntők. Ádám hetes pályáról indult és nagyon kiszorított helyzetbe került. A második szakaszon még megpróbált előbbre jutni, de az előtte haladó versenyzők jól tartották a pozíciójukat, így a 8. lett, ami kitűnő eredmény!

P7231458

'Fel a tetejéhez' gomb