MTBTriál

6. helyezést ért el a magyar csapat a Mountain Bike Európa-bajnokság váltóversenyén

BringaSport – 2015.07.24 – Július 22-én kezdődött és 26-ig tart a Mountain Bike és Trial Európa-bajnokság Olaszországban, a Dolomitokban, Alpago térségében. Tegnap lezajlottak a cross country csapatváltó versenyek, ahol Juhász Zsolt, Valter Attila, Benkó Barbara, Dina Márton az előkelő 6. helyen végeztek!

A váltók minden tagjának egy kört kellett menni maximumon az XCO-pályán, tömegrajttal indulva, majd egymást váltva a rajt-cél területen. Az elit férfi korú Juhász Zsolt (Waberer’s Areus MTB Team) kicsit beragadt, de következett a junior (U19) Valter Attila (Cube-Csömör), aki a 10. helyre hozta fel a váltót. Ezután Benkó Barbi (PCCC) tovább menetelt, a célzónában a 6. helyen adta át a stafétát az U23 korú Dina Mártonnak (Cube-Csömör). Marcinak sikerült megtartani a magyar csapattól – nyugodtan kijelenthetjük – fantasztikus helyezést, bő másfél perccel lemaradva a győztes német csapat mögött.

A 17 beérkező csapatból a végső sorrend Németország, Svájc, Csehország lett, Jaroslav Kulhavy óriási hajrájának köszönhették a csehek a dobogót. No meg az olaszok szerencsétlenségének, akik vezető pozícióból egy láncszakadás miatt (és majdnem egy teljes kört futva teljesítve) vezető pozícióból a mezőny hátsó felébe csúsztak vissza. Gratulálunk a csapatnak!

Mountain Bike Európa-bajnokság XCO csapatváltó eredménye:

1. Németország – 01:01:18
2. Svájc – 01:02:08
3. Csehország – 01:02:23
4. Ukrajna – 01:02:31
5. Dánia – 01:02:50
6. Magyarország – 01:03:02

Köridős eredménylista: Team Relay – Final Results

Pénteken a triál kvalifikációval folytatódik az olaszországi Európa-bajnokság, ahol Hegedűs László (Veres Ördögök SE) révén vagyunk érdekeltek. Nemzetközi szintű top eredményei alapján Hegétől elvárás a döntőbe kerülés, amire szombaton kerül majd sor.

Szintén szombaton lesz a junior (U19) cross-country futam, ahol három magyar, Valter Attila (Cube-Csömör), Kádi József (Cube-Csömör) és Dina Dániel (PCCC) is rajthoz áll majd.

A program vasárnapra sűrűsödik be, ahol Dina Marci az U23 férfiak mezőnyében rajtol 9:30 órakor, Benkó Barbi délben startol az elit női mezőnyben, míg Juhász Zsolt és Parti András 15:00 órakor indul az elit férfi futamon.

Forrás: bikemag.hu

'Fel a tetejéhez' gomb