Pálya

Pályakerékpáros Eb-re utazik az utánpótlás válogatott

BringaSport – 2015.07.06 – Athénban rendezi az Európai Kerékpáros Szövetség (UEC) 2015. július 14. és 19. között az Ifjúsági-és U23-as Pálya Európa-bajnokságot, amelyen hét fős magyar küldöttség vesz részt.

Az utánpótlás válogatott a következő összeállításban áll rajthoz a görög fővárosban megrendezésre kerülő kontinensviadalon: Borissza Johanna Kitti (BVSC-Zugló – U19), Filutás Viktor (Utensilnord – U23), Hajdú Máté Olivér (BVSC-Zugló – U19), Válóczi Boglárka (BVSC-Zugló – U23) és Zathureczky Márk (BVSC-Zugló – U19). A versenyzők Pataki Ibolya pályakerékpáros szakágvezető kíséretében repülőgéppel utaznak, míg a felszerelést Venczli Krisztián, a BVSC-Zugló technikai vezetője kisbusszal szállítja a verseny helyszínére.

Palya_Eb_Athen_2015_01

Borissza Johanna Kitti

A válogatott programja már július 11-én a hivatalos szabadedzéssel megkezdődik az Athéni Olimpiai Velodromban, további két nap edzés és adminisztráció után az első versenynapra július 14-én kerül sor. Nem ismeretlen a helyszín a magyarok számára, hiszen 2006-ban már vettek részt Európa-bajnokságon ezen a pályán.

Palya_Eb_Athen_2015_02

Filutás Viktor

A válogatott tagjai várhatóan a következő versenyszámokban indultak:
Borissza Johanna Kitti: sprint, csapat sprint, pontverseny, scratch, omniumverseny
Filutás Viktor: 4000 méteres egyéni üldözőverseny, pontverseny, omniumverseny
Hajdú Máté Olivér: pontverseny, omniumverseny
Válóczi Boglárka: sprint, 500 méteres állórajtos időfutam, csapat sprint
Zathureczky Márk: 1000 méteres állórajtos időfutam, 3000 méteres egyéni üldözőverseny

Palya_Eb_Athen_2015_03

Hajdú Máté Olivér

Tavaly szépen teljesítettek a fiatalok, idén is várhatók biztató eredmények. Borissza Johanna Kitti a tavalyi GP Viennán, omniumban mutatott teljesítménye alapján jó esélyekkel indul ebben a számban az Eb-n is, 200- valamit 2000 méteren fedettpályás magyar csúcs futására is esélyes lehet. Filutás Viktor tavaly alig 3 másodperccel hajtott az érvényes magyar csúcson kívül, idén 4000 méteren bizonyíthat. Hajdú Máté Olivér számára elsőéves ifiként egyelőre az EB-n induló válogatott versenyzőtől elvárható tisztességes helytállás a cél. Máté egyébként azon kevesek közé tartozik a hazai mezőnyben, akik már U13-asként fapályán, nemzetközi mezőnyben versenyeztek. Válóczi Boglárka komoly gyorskorcsolyás múlttal rendelkezik, pályán pedig 2013-ban 500 és 2000 méteren szerzett ifjúsági magyar bajnoki címet. Egyéni számai mellett ezúttal Borissza Johanna Kittivel párban csapat sprintben is rajthoz áll, és mivel Bogi U23-as, és ebben a számban felnőtt csúcs pillanatnyilag nem létezik, ezért bármilyen eredményt is érnek el, az felnőtt női alapcsúcs lesz. Zathureczky Márk nemrég az országúti időfutam bajnokságon remek átlaggal szerzett ezüstérmet, időfutammenő képességeit ezúttal 1000- és 3000 méteren kamatoztathatja.

Palya_Eb_Athen_2015_04

Válóczi Boglárka

A válogatott felkészülésének utolsó heteiben kiemelt szerepet játszott az edzőtermi munka, a pillanatnyilag használhatatlan állapotban lévő Millenáris helyett pedig már hetek óta Bécsben, fedett pályán edzettek.

Palya_Eb_Athen_2015_05

Zathureczky Márk

A 2014-es Ifjúsági-és U23-as Pálya Európa-bajnokság eredményeiről itt olvasható beszámoló:
http://www.bvsccycling.hu/palya-eb-2014-biztato-eredmenyeket-produkalt-a-valogatott/

Letölthető dokumentumok:

– Pálya Eb versenykiírás
– A magyar versenyzők programja

'Fel a tetejéhez' gomb