MKSZ hírek

BringaSport Hírlevél – 2015. július 3.

Fontos információk az XCO Országos Bajnoksághoz

Július 19-én kerül megrendezésre a Limit Change Point Olimpiai Cross Country Magyar Bajnokság, Sopronban. Az alábbiakban fontos információkat adunk közzé a bajnoksággal kapcsolatban.

Versenykiírás >>

  • Rajtszám- és chip átvétel csak a versenyt megelőző napon, szombaton (július 18.) lehetséges. A verseny napján regisztrációra már nincs lehetőség.
  • Előnevezési lehetőség: www.odinsport.eu, határidő: 2015. július 14. (kedd), 23:59
  • A pálya bizonyos szakaszai egy üzemszerűen működő downhillpályát is érintenek, ezért a terület kezelője, a Soproni Erdőgazdaság kéri, hogy a pályabejárást mindenki a versenykiírásban megjelölt időpontokban tegye meg:
    Pályabejárás:
    2015. július 18. (szombat): hivatalos edzés 14-19 óra között.
    2015. július 19. (vasárnap): Hivatalos edzés 8.00-8.45 között a teljes pályán, valamint az amatőr futam végétől – 10:45-ig a gyerekpályát nem érintő részen.
    A hivatalos edzés a megadott időben kizárólag rajtszámmal lehetséges, melyet a versenybírók ellenőriznek. Fejvédő használata a pályabejárás során is kötelező!
  • Mivel az XCO és a Downhill nyomvonal több pontos is keresztezi egymást, illetve bizonyos szakaszokon a menetirány is ellenkező, a hivatalos pályabejáráson kívüli gyakorlás veszélyes és mindenki saját felelősségére végezheti!
  • Az XCO verseny nyomvonala július 18-án, 14 órától lesz kijelölve és biztosítva
  • Helyfoglaláshoz és csapatsátrak felállításához a rajt-cél területtől távolodva, jelentkezési sorrendben van lehetőség. A területigényeket a mtbsopron@gmail.com címre várjuk.
  • Lehetőség nyílik a rajt-cél központban illetve a pálya bizonyos részein egyesületek és szponzorok transzparenseken keresztül történő megjelenítésére. További információk: mtbsopron@gmail.com.

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Gravityhall Downhill és Fourcross Országos Bajnokságok
2015.07.10-12. Eplény

Július 10. és 12. között kerül megrendezésre az eplényi Bringarénában a Gravityhall Downhill Országos Bajnokság, a 2GP Kft – Limit Racing Team szervezésében. Előnevezni július 8-án éjfélig lehet, a verseny honlapján: www.dhracing.hu

Ugyanezen a hétvégén, ugyanezen a helyszínen, július 11-én szombaton a Gravityhall Fourcross Országos Bajnokságnak is otthont ad a Bringaréna, amelyet szintén a Limit Racing Team szervez. Tehát feltétlenül érdemes ellátogatni a jövő hétvégén Eplénybe, új, izgalmas pályaszakaszok és értékes nyeremények várják a résztvevőket!

dhob_flyer15

A Duna Maratonra több mint ezer hegyikerékpárost várnak Esztergomba vasárnap

Új versenyközponttal és új pályával, négy távon várják július 5-én a hegyikerékpárosokat Esztergomba. A XVI. Duna Maratonon hat ország mintegy 1300 versenyzőjére számítanak a szervezők.

Tovább >>
Versenykiírás >>

Földi Bence első lett a Hallássérültek MTB Európa Kupája első fordulóján

Június 27-én került megrendezésre Ausztriában, a Hallássérültek MTB Európa Kupájának első fordulója (MTB Deaf Europa Cup), ahol Földi Bence, a Sirályok SE versenyzője első helyezést ért el.

Tovább >>

tdh_orias1

A Tour de Hongrie szervezőbizottsága hat magyar csapat indulását tervezi a Magyar Körversenyen

Augusztus 4. és 9. között kerül megrendezésre a 90 éves múlttal rendelkező Magyar Körverseny, a Tour de Hongrie. A verseny szervezőbizottsága hat, hatfős magyar csapat indulását tervezi a Körversenyen. Az utóbbi hetekben némi bizonytalanság látszott, hogy az egyetlen UCI kontinentális magyar országúti klub rajthoz tud-e állni a versenyen vagy sem. A szervezők nagyon számítanak arra, hogy a Stubán Ferenc vezette Utensilnord ott lesz a szombathelyi prológ rajtájánál!

Tovább >>

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Létrejött a MOB és az MKSZ közötti 2015-ös támogatási szerződés

Elszámolásra került a teljes 2014-es év a Magyar Olimpiai Bizottság felé, amelynek eredményeképpen egyrészt kifizetésre került a MOB részéről a 2014-es támogatási keret utolsó, 6,8 millió forintos összege, másrészt Szabó Bence, a MOB főtitkára, valamint Polony István, az MKSZ elnöke, aláírták a 2015. évi támogatási szerződést.

A 2015-ös MOB támogatás összesen 44 000 000 millió forint lesz, kifizetése három ütemben zajlik. Az első, 18,6 millió forintos támogatási összeget a MOB június közepén kifizette az MKSZ részére. A második részlet kifizetésének feltétele, hogy az első részlet teljesen elszámolásra kerüljön, amely e hónap végére várható.

Folyamatban a 2015-ös költségvetés kidolgozása

Várhatóan július vége előtt az MKSZ elnöksége véglegesíti és leadja az EMMI felé a szakágvezetők által elkészített költségvetési terveket, amelyek szükségesek a 2015-ös EMMI szerződés megkötéséhez.

***

Felhívás éves nyilatkozati és adatszolgáltatási kötelezettségre

A sporttörvény és az MKSZ alapszabálya értelmében, a Szövetség köteles nyilvántartást vezetni tagjairól és érvényes licences versenyzőiről. A tagnyilvántartáshoz és a versenyzői nyilvántartáshoz a tagoknak éves nyilatkozati és adatszolgáltatási kötelezettsége van, és a hatályos adatokat eredeti, vagy közjegyző által hitelesített dokumentumokkal alátámasztani szükséges.

Kérjük szíveskedjenek az éves adatszolgáltatási kötelezettségeiknek 2015. július 15-ig eleget tenni!

Mellékelten küldjük a két formanyomtatványt, amelyen a nyilatkozatokat meg tudják tenni, illetve az abban megjelölt dokumentumokat kérjük szíveskedjenek részünkre eredetben megküldeni a postacímünkre:
OT Irodaház – Magyar Kerékpársportok Szövetsége 1117 Budapest, Galvani u. 44.

MKSZ_tagi_adatszolgaltato
MKSZ_tagi_nyilatkozat_licences versenyzokre

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

BRINGASPORT HÍRÖSSZEFOGLALÓ

Pulsfort Diána a harmadik bajnoki trikóját nyerte zsinórban – országúti OB >>
Új versenyközponttal és pályával jelentkezik a Duna Maraton július 05-én Esztergomban >>
Poór Brigitta második lett a XTERRA World Tour futamon >>
Fontos információk az XCO Országos Bajnoksághoz (július 19. Sopron) >>
A Duna Maratonra több mint ezer hegyikerékpárost várnak Esztergomba vasárnap >>
A Tour de Hongrie szervezőbizottsága hat magyar csapat indulását tervezi a Magyar Körversenyen >>
Földi Bence első lett a Hallássérültek MTB Európa Kupája első fordulóján >>

Következő versenyek itthon

Július 3-4. 12. Sajó Péter Emlékverseny – Szekszárd >>
Július 4. BMX OB 3-4. (UCI CN) Sopron >>
Július 5. XVI. Duna Maraton Esztergom >>
Július 5. Országúti Szenior Magyar Bajnokság – Asztalos Sándor Emlékverseny – Kincsesbánya >>
Július 10-12. GRAVITYHALL DOWNHILL ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2015 – Eplény >>
Július 11. GRAVITYHALL FOURCROSS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2015 – Eplény >>
Július 12. I love Balaton MTB Maraton – Balatonföldvár >>
Július 19. Limit Change Point Olimpiai Cross Country Magyar Bajnokság >>

Ezúton kérjük a versenyszervezőket, hogy a versenykiírásokat mihamarabb juttassák el az MKSZ kommunikációs részlegéhez, Battai Bori részére (battai.bori@bringasport.hu)

Kövessétek Facebook oldalunkat is: www.facebook.com/bringasport.hu

Magyar Kerékpársportok Szövetsége, 2015. július 3.

További információ:
Battai Bori
MKSZ l kommunikáció
battai.bori@bringasport.hu

'Fel a tetejéhez' gomb