Országút

Molnár István a 8. lett, 3 UCI pontot szerzett a GP Sarajevon

BringaSport – 205.06.18 – A Mugen Race Team Prolog 2015 június 14-én a II. Grand Prix Sarajevo UCI 1.2 nemzetközi versenyen állt rajthoz. A csapatot Molnár István, Hartmann József, Hemmert János, Mogyorósi Máté és Pajkó András képviselte.

A startnál 12 csapat indult, az Orosz Itera Katyusa, a szlovén Sava Kranj, a Szerb, a Bulgár, a Fehérorosz és a Bosnyák Nemzeti válogatott, Magyarországról a Team Veloki és a Mugenrace Team Prolog és további Bosnyák és Szerb klubcsapatok. 165 km hosszú hullámos terep, 30-32 fokos hőség várta a versenyzőket, valamint az utolsó 25 kilométer egy a városban kialakított 5 kilométeres körökben zajlott.

gpsarajevo2015

A verseny első órájában az átlag a kis mezőnyhöz képest is magas volt, 48 km/óra és a kezdeti adok-kapok után ahol mindig valakinek sikerült az elmenésekbe bekerülni közülünk, az 50. kilométer körül alakult ki a nap elmenése: 9 versenyző alkotta az összes erős csapatból egy ember, ám a Szerbek közül 3 versenyző is. A csapatból Molnár Istvánnak, valamit a Veloki Teamből Tóth Attilának sikerült belekerülnie. Az előnyük 2 és 5 perc között ingázott. 110 kilométernél a nap egyetlen komoly emelkedőkén 4 versenyzőnek (Sava, Katyusa, Szerb válogatott) sikerült innen is ellépni és még Molnárnak is sikerült velük mennie, de sajnos nem bírta ki a tempójukat. A későbbi győztes ebből a sorból került ki. Hátul egy 6 fős üldöző boly alakult ki, ahol nem volt meg az egyetértés. A verseny végén 5 db 5 km-es városi kört kellet megtenni. Pár Katyusás és Fehérorosz versenyzőknek sikerült még felérni az üldöző bolyra, ahonnan háromnak sikerült tovább mennie. Molnárnak a végén felvezette a sprintet Tóth Attila így sikerült a 8. helyett megszereznie és ezzel 3 UCI pontot gyűjtenie, ami fontos az olimpiai kvótafutásban, hiszen idén ez az első pontja Magyarországnak. (A verseny után olvastuk a jó hírt, hogy Kusztor Péternek is szintén sikerült 3 pontot szereznie Ausztriában!) A mezőnyhajrán a második helyet szerezte meg Hartmann József ezzel 26. helyen érkezett hiszen nagyszerű felvezetést kapott a csapattársaitól. A Mugerace Team Prolog egész nap aktívan versenyzett, a verseny első harmadában szinte minden elmenésben ott volt valamelyik versenyzőnk!

Vasiljev Dejan csapatvezető értékel: “Örülök hogy először sikerült idén UCI pontokat gyűjtenünk, amatőr feltételek mellett, ami fontos a Világbajnoki és Olimpiai induláshoz. Valamint a csapat felvezető vonatot sikerült remekül felállítani. Plusz szeretném megköszönni a Veloki Team versenyzőjének Tóth Attilának hogy össze tudtunk dolgozni.”

'Fel a tetejéhez' gomb