BMX Racing

Az első BMX Diákolimpia Országos Döntő zajlott a hétvégén Veszprémben

BringaSport – 2015.06.09 – A Magyar Kerékpársportok Szövetsége, a BMX szakág és a hazai BMX élet egyik legrégebbi sportegyesülete első alkalommal rendezte meg a BMX Diákolimpia Országos döntőjét Veszprémben, ahonnan a sportág indult 1988-ban. A hegyi kerékpárosok is ugyanabban az időben és helyszínen bonyolították a Diákolimpiai döntőt, így több száz kerekes együtt, egy helyen, egyetértésben, kerékmérettől függetlenül! A területi selejtezők rendezői a helyszínen segítették, hogy a lebonyolítás a lehető legjobb legyen.

Kánikulai melegben az eredeti kiírásban jelzett pályán a korábbi területi döntőkön indulási jogot szerzett sportolók először a pályával ismerkedtek a délelőtti edzés keretében.

10 településről 53 induló jelezte előzetesen szándékát, hogy indulni szeretne az Országos döntőn. A rendező, a Veszprémi Spartacus Sportegyesület speciális BMX kerékpárokat, felszerelést, ásványvizet, energiaszeleteket és banánt is biztosított azon indulók számára, akik nem rendelkeztek alapvető eszközökkel.

A speciálisan megépített pályán szerencsére csak kisseb kicsúszások voltak az edzés és a verseny során, a lebonyolítás az előzetes kiírásnak megfelelően zajlott. Minden versenyző két időmérőműszerrel mért futamot teljesített. A korcsoportokból a legjobb nyolc került végül az úgynevezett „A” döntőbe, ahol már páros versenyt kellett teljesíteniük. A győztesek kerültek a középdöntőbe, majd a döntőbe.

P_20150606_155402

Az I. korcsoportban (2006, és utána születettek) a fiúk között az első helyezett Borbély Ferenc Bendek lett, a lányok között Kádár Eszter. A II. korcsoport (2004-2005) fiúk nyertese Szegedi Marcell, a lányoké pedig Svébis Klaudia. A III. korcsoportban (2002-2003) Orsai Dominik és Kádár Anna kaptak aranyértem, a IV. korcsoportban (2000-2001) Kovács Dániel Tibor, az V. korcsoportban (1998-1999) Schwartz Balázs.

Gratulálunk minden résztvevőnek!

P_20150606_155856

Teljes eredménylista >>

'Fel a tetejéhez' gomb