Országút

Remek hangulatban kezdődött Szombathelyen a Sisakot Viselek! Túra a Tour de Hongrie útvonalán

BringaSport – 2015.06.08 – Június 7-én Szombathelyen rajtolt el és 12-én Budapesten ér véget a Sisakot Viselek! Túra a Tour de Hongrie útvonalán, azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a biztonságos kerékpáros közlekedés fontosságára, és bemutassa a Magyar Körverseny idei útvonalát. Az 507 kilométeres túrához a hat nap során bárhol lehet csatlakozni!

A 0. nap eseményeinek a szombathelyi Savaria tér adott otthont délután 15:00 óra és este 19:00 óra között. A remek hangulatú esemény a kora nyári forróság ellenére is rengeteg érdeklődőt vonzott. Volt itt minden, mi szem szájnak ingere, magabiztosan talált magának programot minden korosztály, legyen az idősebb vagy fiatalabb.

„Nagyon fontos, hogy felhívják a figyelmet a biztonságos kerékpározásra. Szerencsére itt, Szombathelyen is számos kerékpárutat találunk, így nagyon jó néven vettük ezt a rendezvényt, örömmel látogattunk ki rá” – mondta kérdésünkre Tóth Zoltán szombathelyi lakos.

Nagy tömegeket mozgatott meg a felnőttek bringapárbaja, illetőleg a ceglédi triálosok bemutatója, akik a délután folyamán két ízben is megtöltötték a teret. HegeShow, azaz Hegedűs László és csapata profi módon vonta be a közönséget is látványos trükkjeibe. A gyerekeket kerékpáros ügyességi pálya, illetőleg KRESZ-totó várta.

Az esemény részéhez tartozott néhány különleges kerékpár bemutatása, veterán autók kiállítása, illetve egy érdekes könyvklub is. Szemlátomást mindenki nagyon jól érezte magát a délután folyamán.

A túra első napján, június 8-án hétfőn részben már a kerékpárosoké a főszerep, hisz délelőtt 9 órakor Szombathely főteréről indult a Sisakot Viselek! Túra, ahonnan 114 kilométer letekerését követően várhatóan délután 16 óra környékén ért Keszthelyre a karaván.

A túra teljes programja itt található!

A SISAKOT VISELEK! TÚRA ÚTVONALA:

  1. nap (114 km): Szombathely-Vép-Tanakajd-Vasszécsény-Sorkifalud-Gyanógeregye-Püspökmolnári-Rábahidvég-Vasvár-Oszkó-Bérbaltavár-Zalabér-Aranyod-Kehidakustány-Zalacsány-Hévíz-Felsőpáhok-Alsópáhok-Keszthely
  2. nap (82 km): Keszthely-Gyenesdiás-Vonyarcvashegy-Balatongyörök-Balatonederics-Szigliget-Badacsonytördemic-Badacsony-Badacsonytomaj-Ábrámhegy-Balatonrendes-Révfülöp-Balatonszepezd-Zánka-Balatonakali-Balatonudvari-Örvényes-Aszófő-Tihany-Szántód-Balatonföldvár
  3. nap (86 km): Dunaföldvár-Solt-Újsolt-Szabadszállás-Izsák-Ágasegyháza-Ballószög-Kecskemét
  4. nap (119 km): Karcag-Kunmadaras-Tiszaörs-Tiszafüred-Poroszló-Dormánd-Kerecsend-Kápolna-Halmajugra-Gyöngyös vagy Kékestető
  5. nap (106 km): Gyöngyös-Hort-Hatvan-Kerekharaszt-Aszód-Iklad-Galgamácsa-Vácegres-Erdőkertes-Veresegyház-Fót-Dunakeszi-Budapest (Budai Vár)

FOTÓK AZ ESEMÉNYRŐL. A Sisakot Viselek! Túrán készült felvételek letölthetőek a www.tdh.hu internetes címről, a verseny hivatalos honlapjáról és a forrás megjelölésével (Fotó: www.tdh.hu) díjmentesen publikálhatóak. Amennyiben nagyobb felbontású felvételekre lenne szükségük, e-mailben jelezzék a sajto@tdh.hu címre. 

További információ:
Gombkötő Roland, mobil: 06 (30) 934-3534, e-mail: sajto@tdh.hu

'Fel a tetejéhez' gomb